Waar moet je op letten bij het ontruimen van je woning?

Belangrijk

Woning ontruimen? Let hierop
Staat er een woningontruiming op de planning? Misschien moet je binnenkort een woning ontruimen in verband met een overlijden of verhuizen je ouders naar een verzorgingshuis. Een woning ontruimen is geen eenvoudige klus. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat de woningontruiming in goede banen verloopt. Lees snel verder voor onze handige tips bij het ontruimen van een woning.

Neem de tijd
Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om het huis te ontruimen. Neem niet zomaar beslissingen. Een huurhuis heeft een opzegtermijn van maximaal 6 maanden na het overlijden. Je hebt dus zeker de tijd om de woning te ontruimen. Wacht echter niet tot het laatste moment met het leeghalen van de woning, maar verspreid de taken over de tijd die je hebt.

Breng de administratie goed in kaart
Denk goed na over wat je zowel financieel als administratief moet regelen. Breng zaken in kaart zoals openstaande leningen, de hypotheek, rekening, verzekeringen, lidmaatschappen en abonnementen. Bekijk wat je stop kunt zetten om ervoor te zorgen dat er geen onnodige kosten worden gemaakt. Neem zelf de administratie op je of wijs een professional aan die dit voor je doet. Je hebt daarmee wel de zekerheid dat de administratie goed wordt waargenomen. Wanneer je gaat verhuizen of jouw ouders gaan verhuizen, is het belangrijk om deze verhuizing op tijd door te geven aan de gemeente. Wanneer je hier te laat mee bent, kun je een boete krijgen. 


Bekijk wat er met het huis moet gebeuren
Wil je het ouderlijk huis gaan verkopen of is er sprake van een huurhuis? Bij een huurhuis is er een wettelijke termijn van zes maanden. Wanneer het een koopwoning betreft, is het belangrijk om op tijd een makelaar in te zetten. Deze kan je helpen om de woning verkoopklaar te maken.

Bekijk welke meubels/spullen je graag wilt hebben
Loop eens een ronde door het huis heen en bekijk welke meubels of spullen je graag zou willen hebben Label vervolgens de spullen die naar de diverse locaties moeten. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om een ontruimingsbedrijf in te zetten, kunnen zij meteen zien welke spullen waar naartoe vervoerd moeten worden. Dit zorgt ervoor dat het ontruimen van de woning minder tijd kost en je kosten zal besparen.

Wij wensen je veel succes met de woningontruiming.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist