Vlizotrap kopen?

Let op deze 3 zaken!

Het kopen van een vlizotrap zal niet je meest spannende aankoop ooit worden. Toch is het belangrijk om bij het kiezen van een geschikte vlizotrap te letten op een aantal belangrijk punten. Benieuwd waarop je moet letten bij aanschaf van een vlizotrap? Wij hebben de belangrijke 3 zaken op een rij gezet!

Wat is een vlizotrap?

Een vlizotrap is een opvouwbare of uitschuifbare trap die vaak leidt naar de vliering of zolder van een woning. Vooral in woningen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd komt de vlizotrap vaak voor. Deze trap wordt ook wel afgekort Vlizo genoemd en is dé ideale zoldertrap.

1. Juiste maat

Het eerste punt waarop je moet letten bij het kopen van een vlizotrap is de maat. Meet de trapopening en de hoogte vloer tot plafond op en bepaal welke maat nodig is. Vlizotrappen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. 

2. Veiligheid

Een zeer belangrijk punt bij aanschaf van een vlizotrap is de veiligheid. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch wordt het nog wel eens vergeten om hier extra op te letten. Op het gebied van veiligheid zijn niet alle vlizotrappen gelijk. Daarom is het van belang om te letten op slipvaste treden, aanwezigheid van een leuning en een verzonken vergrendelingssysteem. Deze eigenschappen zorgen voor extra veiligheid bij gebruik van de vlizotrap.

3. Montagegemak

Tot slot is het van belang om te letten op het montagegemak van de vlizotrap. Zeker als je kiest voor een bouwpakket vlizotrap is het belangrijk om extra te letten op het montagegemak. Ga je zelf de trap monteren? Dan is het natuurlijk fijn als die zo gemakkelijk mogelijk gaat, zodat je niet urenlang bezig bent met de montage. In sommige gevallen is de vlizotrap te monteren in je eentje, maar in veel gevallen zijn er twee personen nodig om een vlizotrap te monteren. Schakel je een vakman in voor de montage van de vlizotrap? Dan betekent een eenvoudige montage dat de monteur sneller klaar is en dat scheelt in arbeidsuren.

Online een bouwpakket voor een vlizotrap bestellen? Bij Houtcompleet heb je keuze uit veel verschillende vlizotrappen van topkwaliteit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist