Vijf verbouwingen

die de waarde van je huis vermeerderen

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dat wil je natuurlijk voor een zo hoog mogelijk bedrag doen! Allereerst zijn bijvoorbeeld de oppervlakte van je huis en de grootte van je tuin daarvoor van belang. Maar je kunt ook zelf een steentje bijdragen! In deze blog ontdek je vijf verbouwingen die de waarde van je huis vermeerderen.

1. Kies voor een carport
Een perfect voorbeeld van betaalbare luxe is de carport. Geloof ons maar: het is enorm aangenaam om op droge wijze in de auto te kunnen stappen – zeker aangezien het in ons koude kikkerlandje nogal eens regent. Ook wordt de auto beschermd met de overdekking, tegen regen, sneeuw, bladeren en hagel!

Dat is nog niet alles. Met de carport blijft de auto ook nog eens goed schoon. Vogelpoep op de ruiten is voortaan verleden tijd. Dat schone en beschermde gevoel zullen de potentiële huiskopers waarderen, waardoor de waarde van je huis omhoog gaat.

2. De buitenkant verven
Wanneer je je huis wilt verkopen, is een goede eerste indruk van groot belang. Aan de hand daarvan bepalen potentiële kopers direct of ze interesse hebben. En wat die kopers het eerst zien, op de verkoopsite of als ze langskomen om te kijken? Inderdaad: de buitenkant van je huis!

Een lik verf doet wonderen voor een frisse en verzorgde look. Zeker wanneer de verf al wat afbladdert, is het een absolute must. Het gaat hierbij om de voordeur, kozijnen en eventueel de muur. Een simpele klus, met een groots effect!

3. Ga voor een schuifpui
Veel lichtinval in je huis doet wonderen voor de prijs die kopers eraan kwijt willen. Lichte ruimtes laten ons gelukkiger voelen, en doen wonderen voor de ruimtelijkheid. Hoe je er op eenvoudige wijze voor zorgt dat je huis een lichtere uitstraling krijgt? Met een schuifpui!

De glazen ruimte tussen huis en tuin maakt dat je elk seizoen weer geniet van de tuin. Als het in de lente of herfst net te koud is om buiten te zijn, ga je in de schuifpui zitten – en beleef je toch het buitengevoel!

4. Neem een dakkapel
Een huis dat ruimtelijk oogt, heeft een grotere meerwaarde. Met een dakkapel breng je dit resultaat teweeg! Zo bouw je de bovenverdieping, bijvoorbeeld de zolder, op een prachtige wijze uit. De volgende bewoners kunnen hier dan een extra slaapkamer of werkkamer van maken!

Het voordeel van het uitbreiden van de bovenverdieping ten opzichte van de benedenverdieping, is dat je geen ruimte in de tuin kwijtraakt. Je vult dus als het ware alleen wat lege ruimte op met een dakkapel – en dat is ideaal!

5. Upgrade je keuken en badkamer
Niet alleen de buitenkant van het huis telt. Ook aan de binnenkant kun je het een en ander opknappen voor de verkoop! Houd er hierbij wel rekening mee dat iedereen een andere interieur smaak heeft, en je er dus goed over na moet denken hoe je deze verbouwing gaat inrichten.

Een belangrijke tip: werk met tijdloze designs. Dat houdt met name in dat je gaat voor neutrale, lichte kleuren. Jij bent misschien fan van de roodgekleurde keuken en de donkergrijze badkamer, maar dat kun je van je woonopvolger niet met zekerheid zeggen. Het kan zelfs afschrikken! Maar met tinten als wit, zand en lichtgrijs kun je er vanuit gaan dat je vrijwel altijd goed zit.

Doe jezelf een plezier met de grotere meerwaarde
Het kost je misschien wat tijd en inspanning om je huis op deze manieren te verbouwen, maar achteraf ben je er zeker van: dit was het meer dan waard. Hard work pays off! Let er wel altijd op dat je een zo laag mogelijk budget kwijt bent aan de verbouwingen, zodat je uiteindelijk de hoogste winst behaalt. Ga bijvoorbeeld zorgvuldig op zoek naar bouwmaterialen en klussers die je de beste prijs-kwaliteit garantie bieden. Tel vervolgens maar uit, je winst! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist