Vloerverwarming

met noppenplaat als ondergrond

De temperatuur in je woning draagt in hoge mate bij aan het wooncomfort. Een warme vloer maakt het nog comfortabeler. Volgens het natuurkundig principe gaat warme lucht omhoog en koude omlaag. Dit gebeurt ook met de warmte van een radiator: deze gaat meteen richting plafond. Hierdoor wordt de koude lucht, die bovenin de kamer hangt, naar beneden gedrukt waardoor je al snel koude voeten hebt.

Door gebruik te maken van vloerverwarming wordt de kamer van onder naar boven gelijkmatig verwarmd. Hierdoor ontstaat geen luchtcirculatie, heb je warme voeten een koeler hoofd. En dit overal in de kamer. Temperatuurwisselingen in dezelfde kamer behoren dus tot het verleden! Minder luchtcirculatie is niet alleen aangenamer maar ook gezonder en hygiënischer. Er zit namelijk minder stof in de lucht. Voor mensen met allergieën is dit een enorm pluspunt.

Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming aan te leggen. De meest traditionele manier is het binden van de verwarmingselementen op een stalen mat. Vaak wordt reflectiefolie als onderlaag gebruikt. Dit geeft een snellere reactie en een hoger rendement. Het is ook mogelijk om de vloer eerst te isoleren door middel van isolatieplaten. Langs de wanden wordt randisolatie aangebracht, zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten, krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Redelijk nieuw is het systeem waarbij noppenplaat voor vloerverwarming wordt gebruikt. Hierbij wordt de verwarmingsbuis tussen de noppen gelegd. De afwisselende opstelling van noppenvelden en lege velden maakt legafstanden van 5 cm mogelijk, dus bijvoorbeeld ook 10, 15 of 20 cm. Noppenplaat worden toegepast op een betonvloer of een houten systeemvloer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist