Viega wandverwarming

Behaaglijk warm of lekker koel

In de winter verwarmen en in de zomer koelen. Milieuvriendelijk, duurzaam en onbegrensd in de vormgeving. Eisen die aan hedendaagse verwarmingssystemen worden gesteld en waaraan vloerverwarming ruimschoots voldoet. Maar hoe ziet de oplossing eruit als het vloeroppervlak gering is? Voor dergelijke gevallen is er een variant die al sinds de antieke oudheid bekend is: wandverwarming – onzichtbare warmte uit de wand.Wandverwarming functioneert eigenlijk als een verwarmend omhulsel of een zogenaamd hypocaustum van de Romeinen. Destijds werden hete verbrandingsgassen door holle bakstenen geleid waardoor de wanden werden verwarmd. Daardoor ontstond een weldadige en gelijkmatig verdeelde stralingswarmte. Tegenwoordig worden watervoerende systemen gebruikt. Deze zijn snel en nauwkeurig te monteren en nemen maar weinig ruimte in beslag.

Flexibel en ruimtebesparend
Wandverwarming is zeer flexibel en kan daardoor in kleine én grote kamers worden toegepast. De verwarming kan rondom het raam en zelfs in schuine daken worden aangebracht. Dat bespaart ruimte die anders door traditionele radiatoren in beslag wordt genomen. De ruimte die nodig is voor wandverwarming is daarentegen zeer gering. Als vuistregel geldt dat wandverwarming slechts de helft van de ruimte voor vloerverwarming nodig heeft. Anders gezegd: het vermogen van wandverwarming is twee keer zo hoog als dat van vloerverwarming.

Droogsysteem bij schuine daken
Afhankelijk van de bouwomstandigheden zal de installateur de wandverwarming als nat- of droogbouwsysteem inbouwen. Het Fonterra Side 12 Clip-systeem van Viega bijvoorbeeld is gebaseerd op een klemrail die aan de wand wordt bevestigd en waarin de verwarmingsbuizen worden vastgeklemd. Als natsysteem kan het op baksteen-, beton- of kalkzandsteenmuren worden gemonteerd om vervolgens te worden gestuct.

Voor schuine wanden is het droogbouwsysteem ideaal. Deze wordt op horizontale houten latten gemonteerd waarbij tussen de dakbalken nog gewoon kan worden geïsoleerd.

Droogbouw met verwarmingsinstallatie
Fonterra Side 12 van Viega is een voorbeeld van een droogbouwsysteem dat op een intelligente en tijdbesparende manier twee werkzaamheden combineert: de installatie van de verwarming en droge afbouw. De systeemelementen bestaan in dit geval uit gipsplaten met geïntegreerde wandverwarmingsbuizen, die zonder extra werkzaamheden rechtstreeks op de onderconstructie kunnen worden gemonteerd.

Voor zolderverdiepingen waar de temperatuur tijdens hete zomerdagen fors kan oplopen, biedt Fonterra Side 12 bovendien de mogelijkheid om te koelen. In combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp die koud water uit de bodem rondpompt, kan het wandverwarmingssysteem de temperatuur met zo’n 4 graden laten dalen. Een welkome afkoeling die ook voor aangename temperaturen in onder meer slaapkamers zorgt.

Combinatie met vloerverwarming
Energetisch en rendabel is de combinatie van wand- en vloerverwarming. De aanvoertemperaturen voor deze vormen van ruimteverwarming zijn gering (35 oC i.p.v. 70 oC voor klassieke radiatoren) en de lagere maar toch aangename ruimtetemperatuur bespaart veel energie én geld. Een snelle en droge renovatie-oplossing voor de vloer biedt Fonterra Reno van Viega.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist