verticale radiator

zo kun je hem mooi gebruiken

Verticale radiators zijn steeds meer in trek. Op sommige plaatsen wordt ervoor gekozen omdat het mooi is, op andere plaatsen vanwege praktische voordelen. Weet je nog niet zeker welk type radiators jij in huis wilt? Zó kun je een verticale radiator gebruiken.

Smalle muren

Een horizontale radiator werkt alleen goed op brede muren. Er is vaak best wat ruimte in de breedte nodig. Dat is met een verticale radiator wel anders. Die kun je zelfs monteren op een stuk muur van maar 60-70 cm breed. Door de hoogte in te gaan, kun je ook op een smalle muur prima een radiator bevestigen.

Design radiator

Een andere reden om te kiezen voor een verticale radiator is omdat deze vaak in mooie designs worden uitgevoerd. Men gaat er vanuit dat horizontale radiators wegvallen onder het raam of achter een meubel. Dat is met een verticale radiator geen optie. Vandaar dat dit vaak design radiators zijn die prima passen in het interieur. Bij Radiatoraanbiedingen.nl vind je prachtige designradiators voor een lage prijs.

Passend bij de ramen

Verticale radiators worden ook toegepast naast grote ramen of (dubbele) deuren. Je kunt hier vaak geen horizontale radiator onder bevestigen. Omdat er vooral in de winter veel kou van het raam komt, is het fijn als de lucht wordt verwarmd door een radiator. Een radiator naast het raam bevorderd ook de luchtstroom, waardoor de luchtcirculatie in de woning beter wordt. Dit geldt met name voor enkel glas en voor dubbel glas van matige kwaliteit.

In de badkamer

Voor badkamer en WC zijn er speciale buisradiators. Deze zijn over het algemeen ook verticaal vormgegeven. Ze zijn bijzonder goed bestand tegen vochtige omstandigheden. Daarnaast kun je over zo’n verticale buisradiator je handdoeken of kleren hangen. Zo heb je meteen heerlijk verwarmde spullen als je uit het bad komt.

Horizontaal is niet meer nodig

Vroeger plaatste men altijd alleen radiators onder de ramen. Dat kwam omdat het met enkel glas flink kon tochten in huis. De lucht werd dan lekker opgewarmd. Maar nu de meeste mensen HR+, HR++ of zelfs driedubbel glas hebben, is dat eigenlijk helemaal niet meer nodig. Er komt veel minder luchtstroom van de ramen, dus is het niet erg om de radiator op een heel andere plek te hangen.

Verticale radiators zijn bezig aan een flinke opmars. Niet zo gek, want een verticale radiator heeft best veel voordelen. Zo gebruikt hij veel minder ruimte en verwarmt hij de ruimte net zo efficiënt. Bovendien zijn er prachtige designradiators die naadloos passen in een modern interieur. Doe je het dus niet om de praktische voordelen, dan kan het ook qua interieur en stijl goed passen in je woning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist