Ventileren door corona

Belang van ventileren wordt erkend

Dat ventilatie belangrijk is voor gezonde en frisse lucht in huis was al lang bekend, maar door het coronavirus komt het onderwerp nog meer bij mensen op het vizier. Ventileren kan de kans op besmettingen met virussen mogelijk verkleinen en dat nieuws is aangekomen. Bijna een derde van de Nederlanders is meer gaan ventileren door het coronavirus, blijkt uit een onderzoek wat Jaga onlangs heeft uit laten voeren door Markteffect. Maar wanneer ventileer je nu voldoende

Even een raam openzetten?
Uit het onderzoek blijkt dat 86% van de Nederlanders in huis ventileert door een raam open te zetten. Bijna de helft is van mening dat dit voldoende is. De belangrijkste reden dat mensen ventileren is voor de frisse lucht (86%). Daarnaast wordt ook de gezondheid (72%) genoemd.

24/7 Ventileren
Ventileren betekent het 24 uur per dag aanvoeren van verse lucht. Even een raam of deur openzetten is nuttig om veel frisse lucht binnen te halen, maar het effect is snel weg. Zodra het raam dicht is, hoopt de vervuiling zich weer op. De lucht in huis raakt op allerlei manieren vervuild; we ademen, koken, drogen de was en transpireren. Daardoor bevat de lucht na verloop van tijd veel schadelijke stoffen en vocht, wat (gezondheids) klachten kan veroorzaken. Ook blijven virusdeeltjes langer in de lucht hangen, zoals verkoudheids- en griepvirussen, maar ook het coronavirus. Door te ventileren wordt deze vervuilde lucht afgevoerd en verdund met verse lucht. Het is daarom noodzakelijk dat er 24 uur per dag mechanisch geventileerd wordt.

Onderhouden mechanisch ventilatiesysteem
Door ramen of roosters constant open te zetten, gaat er veel warmte verloren en moet er veel gestookt worden. Iets wat in de koude wintermaanden niet gewenst is. Jaga raadt aan om voor een mechanisch vraaggestuurd ventilatiesysteem te kiezen, zodat er in iedere ruimte altijd voldoende verse lucht wordt toegevoerd op basis van CO2 detectie. Uit het onderzoek blijkt dat 31% van de Nederlanders een mechanisch ventilatiesysteem in huis heeft. Een dergelijk systeem moet wel regelmatig onderhouden en gereinigd worden. 41% was er niet mee bekend dat dit nodig is. 

Belang ventilatie
Jaga levert al ruim 50 jaar radiatoren voor het milieubewust koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. Het bedrijf erkent het belang van ventileren al jaren. Gebouwen en woningen worden steeds beter geïsoleerd om energie te besparen, maar daardoor komt er geen frisse lucht meer naar binnen door naden en kieren. Ventileren wordt daardoor nog belangrijker en is essentieel voor comfortabel wonen en draagt bij aan het behoud van een goede gezondheid.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist