Vasco installatie unit

Stiller, gezonder en energiezuiniger ventileren

Een goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenklimaat, zeker nu er steeds vaker luchtdicht gebouwd wordt. De ventilatiesystemen van VASCO besparen en verenigen gezondheid, comfort én besparing. Met de nieuwe ventilatie-unit DII met sensorsturing en LED-indicators wint de gebruiker tot liefst 26 punten in zijn E-peilrapport.

Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning. Ventilatie speelt daarbij een belangrijke rol. Waar gebouwen vroeger ventileerden via kieren en spleten in muren en daken is er sinds we luchtdicht bouwen mechanische ventilatie nodig om te voorkomen dat slechte lucht leidt tot allerlei klachten als hoofdpijn, benauwdheid, prikkels in de keel en zelfs astma en allergieën.

Stiller en slimmer ventileren
Het VASCO systeem D, ook wel balansventilatie genoemd, voert de gebruikte binnenlucht af en zuigt verse buitenlucht mechanisch aan via 2 ventilatoren. Tussen de af- en aanvoer vindt er warmteterugwinning plaats, wat het systeem extra zuinig maakt.

De nieuwe Vasco ventilatie-unit type DII biedt nog meer mogelijkheden. Zo is er een externe aansturing ontwikkeld voor domotica, evenals een vraag gestuurde regeling via optionele CO2 - of vochtsensoren. Het ventilatiesysteem wordt dus nog zuiniger, aangezien het vanzelf de luchtkwaliteit reguleert alleen op momenten dat het nodig is. De vernieuwde draadloze bedieningen geven via LED indicatoren feedback aan de gebruiker, en zijn uitbreidbaar tot 20 sensoren om bediening per ruimte mogelijk te maken.

Naast het grotere broertje D400 werd de D275 II specifiek ontwikkeld voor appartementen en compacte woningen (capaciteit: tot 275 m³/h). De Vasco D275 II heeft het hoogste rendement, gemeten volgens de NEN5138, in zijn segment. In combinatie met het lage verbruik van de EC ventilatoren scoort de D275 II zeer goed in de EPC berekening.

Tot slot hebben alle VASCO ventilatie-units type D elektrostatische en antibacteriologische filters tegen pollen, stuifmeel of stof. De combinatie van het EasyFlow kanalensysteem én de unit garanderen een fluisterstille werking.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist