Tado slimme thermostaat

houdt rekening met je locatie én omgeving

De onafhankelijke internet-of-things startup tado° lanceert maandag 10 november zijn Smart Thermostat in Nederland. De tado° verbindt bijna alle bestaande verwarmingssystemen in Nederland via de smartphone app met geo-aware functie. De Smart Thermostat levert huishoudens een besparing op tot wel 31%.

Christian Deilmann, oprichter en CEO van tado°: "Er bestaat een enorme belangstelling naar ons product in Nederland. Het Nederlandse energielandschap ondergaat momenteel een stortvloed aan Slimme Thermostaten. Wij durven te zeggen dat we onafhankelijk en onderscheidend zijn, voornamelijk dankzij de intelligentie van ons systeem. We zijn trots dat we ons product nu ook in Nederland lanceren."

Besparing
Nederlandse huishoudens besteden gemiddeld ruim 1300 euro per jaar aan energie. Een vergelijkbaar bedrag als in Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, waar tado° sinds 2012 te koop is en waar tado° elk huishouden een paar honderd euro aan stookkosten per jaar bespaard. De besparing op stookkosten kan dankzij het slimme systeem oplopen tot 30%*.

*Zie voor exacte cijfers de bijgesloten studie van het Fraunhofer Instituut.

Het slimme systeem
De tado° Smart Thermostat bestaat uit een eenvoudig zelf te installeren set. Middelpunt in dit systeem is de gebruiksvriendelijke app (te downloaden via tado.com/nl) die detecteert wanneer de laatste persoon het huis verlaat. Deze zet automatisch de verwarming lager om energie te besparen. Daarbij houdt de fraai vormgegeven Smart Thermostat rekening met de algemene isolatiekwaliteit van het gebouw, grootte van de ruimte(s) en bijvoorbeeld de afmetingen van de glazen. Bovendien houdt tado° rekening met de weersomstandigheden. tado° zorgt op deze manier dat het warm thuiskomen is wanneer het koud is buiten en wanneer de zon schijnt je geen overbodige stookkosten maakt.

Features
– Automatische afwezigheid en aanwezigheidsdetectie: Met de geo-aware functie in de app bepaalt tado° de temperatuur automatisch op basis van locatie. Deze past de temperatuur aan wanneer de laatste bewoner het huis verlaat. En vlak voor de eerste persoon die thuiskomt verwarmt de tado° het huis vast voor, zodat het huis al warm en comfortabel is bij binnenkomst.

– Integratie van weersvoorspellingen: Als bijvoorbeeld de zon gaat schijnen, zal tado° hier van tevoren automatisch rekening mee houden. Wanneer het bijvoorbeeld morgen warm wordt, dan tado°laat het systeem je huis (deels) verwarmen door de zon. Zo voorkom je dat je huis te warm wordt. Dit is extra handig voor zogenaamde 'slow heating systemen' als vloerverwarming.

– Aanpassen aan omgevingskenmerken: tado° leert zelfstandig te reageren op specifieke eigenschappen van je huis. Invloeden als de isolatiekwaliteit en raamoppervlak worden als variabelen meegenomen in het proces om een zo efficiënt mogelijke verwarming te creëren.

– tado° Care: Heb je ooit de onaangename verrassing van het najaar een niet-functionele verwarming gehad? Niet met de nieuwe tado° Care. Het voorziet storingen in de verwarmingsinstallatie. Mocht er toch een storing optreden, dan detecteert de tado° dat en biedt direct hulp. Ook controleert tado° Care je boiler met de Remote Boiler Check. Nog voor de winterse dagen beginnen weet je dan of je verwarming goed functioneert en ben je de rest van Nederland een aantal weken voor wanneer zij verrast worden door die plotseling koude dag en de verwarmingsmonteur nodig hebben.

– Verslag: Met het rapport altijd bij de hand -zowel op je mobiel als op je desktop- kun je altijd in de gaten houden hoe tado° voor je werkt.

– Vooruitstrevend en gebruiksvriendelijk design: De tado° heeft een LED-matrix display met een capacitieve touch-interface voor snelle en eenvoudige aanpassingen. De minimalistische vormgeving past in elke woonkamer. Dankzij het verscholen display toont de thermostaat de gewenste informatie op elegante wijze, wanneer de gebruiker dat wenst. Dus geen onnodig storend en energie slurpend licht in de nacht. Bovendien heb je het mooiste scherm al op je telefoon, dus daar vind je dan ook de main interface via de app.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist