Schlüter® Elektrische vloerverwarming

DITRA-HEAT-E

Als vroeger werd gedacht aan een elektrische vloerverwarming, dan dacht men altijd aan voorgefabriceerde verwarmingsmatten. Schlüter-Systems heeft over dit thema nagedacht en wilde absoluut niet nog een andere verwarmingsmat. De ontwikkeling van Schlüter®-DITRA-HEAT-E is het beste bewijs dat het bedrijf uit Iserlohn veel verder denkt. Het nieuwe systeem, dat in Nederland voor het eerst wordt voorgesteld op de beurs, belooft niet alleen een snelle en individuele vloerverwarming. De bekleding wordt meteen ook van de ondergrond losgekoppeld.De verwarmingskabels worden in het nieuwe Schlüter®-DITRA-HEAT-E-systeem in de isolatiemat gelegd. Dankzij de gepatenteerde DITRA-technologie kan het nieuwe systeem voor elektrische vloerverwarming ook op moeilijke ondergronden worden gebruikt, zoals houtbalkconstructies of nieuwe pleisterlagen, zonder dat hierbij schade wordt aangebracht aan de tegelbekleding of de verwarmingskabels. Op deze manier wordt ook voorkomen dat de bekleding door de snelle temperatuurwisselingen worden beschadigd.

De zachte stralingswarmte biedt een aangenaam ruimteklimaat waarbij de behaaglijke temperatuur op comfortabele wijze nauwkeurig kan worden ingesteld met behulp van de temperatuurvoelers in de vloer. Anders dan bij de conventionele systemen met voorgekleefde verwarmingsmatten kunnen de verwarmingszones afzonderlijk worden ingesteld. De verwarmingskabels worden immers afzonderlijk in het noppenraster van de isolatiematten gelegd.

Door de beperkte opbouwhoogte (isolatiemat met verwarmingskabel 5,5 mm) van ongeveer 8 mm kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E gemakkelijk worden gebruikt bij renovaties en sanering van oudere woningen. Vermits de verwarmingskabels meteen met folielijm in de isolatiemat wordt ingekleefd, liggen ze vlak onder de tegelbekleding waardoor de warmte snel en efficiënt wordt vrijgegeven. Het afspatelen van de verwarmde oppervlakken, en vervolgens de isolatie van de ondervloer, wat absoluut noodzakelijk is bij de traditionele verwarmingsmatten, is met dit systeem niet nodig.

En er is nog een voordeel: het elektrische vloerverwarmingssysteem is duurzaam, praktisch onderhoudsvrij en goedkoop in aankoop en installatie. Door de beperkte extra kosten is Schlüter®-DITRA-HEAT-E bijgevolg een aantrekkelijke en prijsgunstige, alternatieve vloerverwarming. Door de hogere gebruikskosten is een elektrische vloerverwarming echter alleen onder bepaalde voorwaarden geschikt als volwaardig verwarmingssysteem. Een efficiënte oppervlakteverwarming is alleen mogelijk met de klimaatregelende tegelvloer Schlüter®-BEKOTEC-THERM.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist