Roth EnergyLogic TouchLine

regelsysteem voor vloerverwarming

Het comfort van vloerverwarming of vloerkoeling wordt in belangrijke mate bepaald door de regeling. Techneco brengt daarom de nieuwe Roth EnergyLogic TouchLine op de markt, waarmee een zeer nauwkeurige verdeling van warmte en koude mogelijk is. De energie-efficiëntie van een lagetemperatuursysteem kan via dit regelsysteem met wel 20% toenemen. De kern van deze nieuwe regeling zijn draadloos werkende ruimtethermostaten die de temperatuur in elke ruimte exact meten en op basis daarvan de warmte- of koudevraag bepalen.

De nieuwe regeling van Roth zorgt dat alle benodigde data op een draadloze wijze naar de hoofdregelunit worden verstuurd en daar verzameld. Via een continue analyse van deze data zorgt het systeem voor de meest optimale regeling van de verwarmingscircuits en de thermische motoren die de kleppen aandrijven.

„Naast de vloerverwarmingsystemen van Roth, die we al langer op de markt brachten, introduceren we nu ook de regeling EnergyLogic TouchLine. Zo kunnen we onze opdrachtgevers een compleet maar vooral een geavanceerd systeem aanbieden, bestaande uit vloerverwarming, besturing en naregeling", zegt Pieter van Alphen, directeur van Techneco. Naregeling is essentieel voor het actief sturen van de volumestroom naar de diverse ruimten op basis van warmte- of koudevraag. Naregelaars zijn dan ook onmisbaar om te zorgen dat de gewenste ruimtetemperatuur wordt bereikt en om deze vervolgens in stand te houden.

Door de naregelaars ontvangt elke ruimte exact de juiste hoeveelheid warmte op het juiste moment. Met een dergelijke, exacte regeling kan de bewoner tot 20 procent op zijn verwarmingskosten besparen. De radiografische communicatie tussen de naregelaars en de hoofdregelunit verloopt via een 868 MHz draadloos netwerk. Dankzij de adaptieve signaalsterkte en de slaapmodusfunctie van de ruimtethermostaten verbruikt het systeem weinig energie zodat de batterijen lang meegaan.

In de verschillende kamers hangen thermostaten waarmee de gebruikers zeer precies hun behoefte (verwarmen of koelen) voor die ruimte kunnen instellen. Deze thermostaten sturen de desbetreffende naregelaars aan. De thermostaat kenmerkt zich door een zeer eenvoudige bediening. Doordat er bijna geen bedrading nodig is - praktisch alle communicatie verloopt draadloos - is dit regelsysteem geschikt voor nieuwbouw maar vooral ook voor bestaande bouw.

„Ook de installateur bieden wij met dit regelsysteem belangrijke voordelen op het gebied van service en onderhoud. Met zijn computer kan hij op afstand een directe verbinding maken met dit besturingssysteem van Roth. Daardoor kan hij de systeemwaarden uitlezen en ingestelde waarden wijzigen. Ook is het voor hem eenvoudig om via de PC de systeemparameters op te starten, zeker in grotere gebouwen. Een geïntegreerde SD-geheugenkaart met opstartsoftware maakt een toekomstige systeemuitbreiding gemakkelijk, zonder een uitwisseling van de hoofdregelunit. Voor de toekomst is dit systeem al voorbereid op communicatie via smartphones", vertelt Van Alphen.

Ook met de individuele ruimtethermostaten kan men, naast het instellen van bedrijfstemperaturen, het hele systeem uitlezen. In een met wachtwoord beveiligd servicemenu kan de installateur op de thermostaat alle relevante parameters van het systeem opvragen en aanpassen. Via een eenvoudig menu en de juiste gebruiksinstellingen kan hij het systeem in minimale tijd eenvoudig instellen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerverwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist