Mini LBK Briza Fresh van Jaga en ClimaRad

wint ISSO Award 2014

De co-creatie van Jaga en ClimaRad, de mini luchtbehandelingskast Briza Fresh, heeft de twee bedrijven op 25 september jl. de ISSO Award 2014 opgeleverd. Het winnende systeem verenigt de innovatieve technologieën van Jaga met de decentrale warmteterugwinning (WTW) van ClimaRad. Het resultaat is een toestel dat per ruimte zowel kan verwarmen als koelen, op hoge of lage temperatuur, decentraal de lucht ververst in de ruimte met warmteterugwinning en kan sturen op zowel CO2 als vochtigheid. Na een voorselectie door de jury hebben de ruim 200 aanwezigen van het ISSO najaarscongres de mini luchtbehandelingskast (LBK) Briza Fresh met grote meerderheid van stemmen als winnaar aangewezen.Co-creatie was het thema voor de inzendingen van dit jaar. De jury was onder de indruk van de manier waarop Jaga en ClimaRad, in veel projecten concurrenten van elkaar, op innovatieve wijze hebben samengewerkt aan de realisatie van de mini LBK Briza Fresh. "Het is een product dat geen van onze beide bedrijven zo snel alleen had kunnen ontwikkelen", aldus Jan Verdonck, New Business Specialist van Jaga. "Een dergelijke productontwikkeling zou voor een bedrijf zeker drie jaar kosten. Door onze samenwerking hebben we het product in negen maanden kunnen introduceren."

Gebouwinstallatie zonder kanalen
De jury ziet in de mini LBK Briza Fresh veel potentie voor de toekomst. "De markt vraagt om slimme oplossingen om bestaand vastgoed te renoveren of te transformeren tot duurzame, eenvoudige en comfortabele gebouwen. Dit is vooral in bestaand vastgoed moeilijk op de klassieke manier te realiseren. De mini LBK Briza Fresh is een gebouwinstallatie zónder kanalen waardoor het aanpassen van bestaande gebouwen gemakkelijker is", legt Hans Velten, Commercieel Directeur van ClimaRad uit. Dat maakt deze installatie bij uitstek geschikt voor toepassing in woningen, kantoren, hotels en zorggebouwen, waar veel renovatie gaande is en het binnenklimaat vaak te wensen over laat. Jaga en ClimaRad hebben eind september het eerste project met de Briza Fresh opgeleverd bij een hospice met 26 kamers. Binnenkort worden nog tien andere projecten afgerond.

Optimaal binnenklimaat
De mini LBK Briza Fresh is één compact systeem dat zes functies combineert. Het kan zowel verwarmen, koelen, ventileren, de binnenluchtkwaliteit regelen en de buitenlucht filteren als ook zorgen voor decentrale WTW. De basis wordt gevormd door een dynamische Low-H2O warmtewisselaar in combinatie met intelligente ventilatoren die de koeling en verwarming onmiddellijk door de ruimte verspreiden. Het systeem kan hierdoor zeer snel op temperatuurschommelingen reageren. De tegenstroom lucht/lucht warm­tewisselaar onttrekt warmte aan de afvoerlucht, voordat deze uit de ruimte wegstroomt. Deze warmte wordt over­gedragen aan de binnenkomende verse buitenlucht. Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie en is bovendien uiterst comforta­bel. Het vermijdt koude luchtstromen die ontstaan door natuurlijke ventilatie en resulteert in een optimaal binnenklimaat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist