LT-radiatoren van Jaga

Zo houd je je woning cool

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen, hebben we de afgelopen weken al kunnen genieten van tropische temperaturen. Heerlijk, maar dit betekent dat de temperaturen in onze woningen vaak flink oplopen. Hoe houd je dan je woning koel? Het gebruik van zonwering kan een oplossing zijn, maar daarnaast zijn er nog meer duurzame manieren. Met de lage temperatuur radiatoren van Jaga kun je, in combinatie met een duurzame warmteopwekker, ook energiezuinig koelen met hetzelfde toestel. Een mooie oplossing!

Energiezuinig koelen  
Veel mensen kiezen voor een airco om de woning te koelen. Een airco koelt actief de ruimte, waardoor het systeem 60% tot 80% meer energie gebruikt dan andere systemen. Om te koelen gebruikt een airco bovendien een koudemiddel, zoals F-gassen. Dit zijn sterke broeikasgassen met een grote klimaatimpact. Een airco is dus slecht voor het milieu én voor je energierekening.

Een duurzaam alternatief is één klimaatsysteem dat kan verwarmen én koelen, zoals de lage temperatuur (LT) radiatoren van Jaga. Deze radiatoren zijn perfect aan te sluiten op duurzame warmteopwekkers zoals een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warm of koud water uit de grond. De warme of koude lucht die vrijkomt, is met radiatoren te verspreiden in de ruimte. Zo kun je in de winter verwarmen én heb je in de zomer een koele en comfortabele woning op een energiezuinige manier.
 

Light Cooling
Je kunt je woning op twee manieren koelen; met Light Cooling of Deep Cooling. Bij Light Cooling, ook wel niet-condenserende koeling genoemd, wordt de woning vooral verfrist. De Strada Hybrid van Jaga is de meest populaire LT-radiator die verwarmt én niet-condenserend kan koelen. Dit milieuvriendelijke koelsysteem kan de kamertemperatuur enkele graden laten dalen, waardoor de temperatuur in huis in de zomer een stuk aangenamer wordt. De Strada Hybrid heeft een strak design en is beschikbaar in 55 verschillende kleuren. Wil je toch liever je radiator uit het zicht of voor een raam- of deurpartij? Dan is Mini Canal Hybrid van Jaga een andere optie. Deze inbouwoplossing kan dus ook verwarmen én koelen.

Deep Cooling
Bij Deep Cooling, ook wel condenserende koeling, werkt het systeem actief mee om warmte en overtollig vocht aan de ruimte te onttrekken. Juist het weghalen van vocht, geeft een comfortabel gevoel. De Briza van Jaga is een Deep Cooling systeem en koelt met een watertemperatuur van 7 graden. Het systeem is daardoor vergelijkbaar met airconditioning, maar is veel energiezuiniger en beter voor het milieu. De Briza is zowel als inbouw, wandmodel en zelfs als plafondmodel beschikbaar, in verschillende maten, vormen en kleuren én is superstil. Andere modellen van Jaga met Deep Cooling zijn de vrijstaande Freedom en de vloerinbouwoplossing Clima Canal. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist