Je huis verwarmen

en energie besparen

Duurzamer met energie omgaan is noodzakelijk om de klimaatverandering tegen te gaan en om te voorkomen dat energie op raakt. Ook zie je zuinig met energie omgaan nu al terug op je energierekening. Duurzaam met je verwarming omgaan hoeft daarnaast geen invloed te hebben op hoe comfortabel je leeft.


Besparen is minderen
Natuurlijk is de meest voor de hand liggende besparingstip om de thermostaat een graadje lager te zetten en je misschien iets warmer te kleden. Hiermee bespaar je zo een paar procent op je maandelijkse energierekening. Let er ook op dat kamers die je niet gebruikt niet teveel verwarmd worden. Dit is zonde van de energie en van je geld.
Goedkopere energieleverancier
Naast het verminderen van je energieverbruik kan je nog op andere manieren je energierekening verlagen. Wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier profiteer je vaak van overstapkortingen. Je kunt ook meteen een energiecontract met groene stroom aansluiten. Op www.energievergelijken.nl kan je eenvoudig goedkopere en/of groene stroom vinden. 

 

De CV-ketel
Een onderhouden CV-ketel is een stuk zuiniger dan een versleten exemplaar. Investeren in een nieuwe ketel betekent een veiligere woonomgeving, minder storingen en minder noodzakelijke reparaties. Wanneer je wilt investeren in besparen op energiekosten, neem dan een HR-ketel. Belangrijk is om te controleren dat je geen ketel koopt die te veel rendement heeft. Een te grote ketel verbruikt meer, maar levert je bijna niets extra`s op.

De HR-ketel
De HR-ketel is de meest zuinige verwarmingsketel. Deze ketel gebruikt namelijk het vocht uit verbrandingsgassen om het cv-water weer te verwarmen. Dit kan door het water te condenseren en de warmte die vrijkomt te gebruiken. Zo`n zuinige ketel kan een goede besparing opleveren, helemaal wanneer je hem combineert met een zonneboiler. Een HR-ketel kan alleen geplaatst worden wanneer er ruimte is voor een condensafvoer.

Vloerverwarming
Een goede bespaaroptie is vloerverwarming. Door de manier van verwarmen blijft de warmte lang aanwezig. Door bijvoorbeeld `s nachts de vloerverwarming aan te laten staan, is overdag de kamer veel sneller opgewarmd via de radiatoren. Dit scheelt in energiekosten.

Ketel met thermostaat
Met een speciale thermostaat kan je besparen op het energieverbruik van je ketel. Een modulerende thermostaat laat een ketel lange tijd op laag vermogen. Dit in tegenstelling tot een niet-modulerende thermostaat, die korte tijd op hoog vermogen verwarmt. De eerste optie is een stuk zuiniger. Nog niet alle cv-ketels zijn echter geschikt voor een modulerende thermostaat.

Eenvoudige tips
Er zijn nog een aantal simpele dingen die je zelf kan doen en waar je niet altijd meteen aan denkt. Zo kan je de inrichting van je huis aanpassen op de verwarming. Zet niets voor een radiator, zorg ervoor dat de omgeving van de radiot goed geïsoleerd is en gebruik radiotorfolie.

Andere tips:

• Installeer dubbelglas
• Zet de waakvlam uit wanneer je lange tijd weg bent
• Gebruik een klokthermostaat
• Lucht de radiatoren
• Stel de CV-ketel goed af
• Vervang filters van mechanische ventilatie

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist