Fabels en feiten over ventileren

Waarom ook ventileren in de winter?

In de wintermaanden zitten we veel binnen. De verwarming staat hoog en de ramen en ventilatieroosters houden we het liefst dicht om de kou buiten te laten. Dit zorgt ervoor dat de lucht in huis erg vervuild raakt en dat vocht niet weg kan. We ademen, transpireren, koken, wassen en douchen, waardoor de lucht vochtig wordt. Het wordt de ideale bodem voor schimmels en je kunt gezondheidsklachten krijgen, zoals hoofdpijn en slechte concentratie. Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt; het is juist belangrijk om in de winter te ventileren benadrukt Jaga. Dat kan door 24/7 de ventilatieroosters open te houden óf gebruik te maken van een ventilatiesysteem.

Fabel: In de winter ventileren is zonde. Je bent voor niets aan het stoken.
Ventilatie zorgt in tegenstelling van wat veel mensen denken voor energiebesparing. In een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. Droge lucht opwarmen kost veel minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht.

Fabel: Ventileren betekent even een raam openzetten.
Even de deuren of ramen openzetten is niet hetzelfde als ventileren. We noemen dit luchten. Luchten is goed om snel vervuilde lucht af te voeren, bijvoorbeeld na het koken. Ventileren houdt in dat er 24/7 nieuwe lucht wordt toegevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd.

Fabel: Ventileren lijkt wel de nieuwste hype.
In oudere woningen is sprake van natuurlijke ventilatie door naden en kieren. Bij nieuwbouwwoningen wordt zoveel mogelijk verduurzaamd en geïsoleerd. Alle naden en kieren worden gedicht, waardoor er geen frisse lucht meer binnenkomt. Het wordt daardoor steeds belangrijker om een ventilatiesysteem aan te schaffen.

Fabel: Mechanische ventilatie gebruikt veel energie.
Het Oxygen2 ventilatiesysteem van Jaga is het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland. Aangevoerde lucht komt rechtstreeks vanaf buiten naar binnen en het systeem is zo afgesteld dat er geen warmte verloren gaat. In elke ruimte kun je afzonderlijk ventileren, waardoor je nooit onnodig ventileert in een ruimte waar niemand is.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist