Extreem koud?

Trek lekker iets warms aan

Wat doe jij als je het koud hebt in huis? Een warme trui aantrekken of direct de verwarming hoger zetten? Volgens onderzoek van Jaga in samenwerking met Markteffect blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders eerst warme kleding aantrekt als ze het koud hebben. Van de andere helft kiest één vierde ervoor om met een dekentje op de bank te kruipen, voordat ze de verwarming hoger zetten. Nederlanders houden in hun dagelijkse leven rekening met het milieu, mits het uitkomt en het niet te veel extra kost, blijkt uit het onderzoek. Toch zijn het die kleine stapjes die uiteindelijk het verschil kunnen maken.

De perfecte temperatuur
Volgens Nederlanders maakt naast de inrichting, de temperatuur een woning het meest comfortabel. Vooral met deze koude temperaturen is dat essentieel. Wat vinden we dan een fijne temperatuur? Uit het onderzoek blijkt dat het gemiddeld 20 graden is in onze woonkamer. Dit is ook de ruimte waar we de temperatuur het meest comfortabel vinden. Door het vele thuiswerken zijn ook andere ruimtes, zoals de slaapkamer en de zolder ineens werkplekken geworden, waardoor ook hier een betere temperatuur noodzakelijk is.

Verwarming lager om energie te besparen
Veel mensen hebben een traditionele cv-ketel (79%) als warmtebron in huis. Hoewel er duurzamere systemen zijn, zoals een warmtepomp of zonne-energie, proberen mensen wel bewust om te gaan met hun cv-ketel. 84% zet wel eens de verwarming lager om energie te besparen. Eén vierde hiervan doet dit standaard. Door de verwarming standaard 1 graad lager te zetten dan je gewend bent, is er minder CO2-uitstoot en kan er al snel 100 euro per jaar bespaard worden door een huishouden. Ook zet 65% van de Nederlanders de verwarming lager in de nacht of als ze het huis verlaten. Zo zijn ze niet onnodig aan het stoken.

De rol van Jaga
Jaga deed dit onderzoek naar de verwarmingsgewoontes in Nederland niet zomaar. Dit bedrijf levert al ruim 50 jaar de meest duurzame binnenklimaatconcepten om gebouwen en woningen te koelen, verwarmen en ventileren. Alle producten verbruiken minder energie en zorgen voor een beter en gezonder binnenklimaat, met zo min mogelijk schade voor het buitenklimaat. Met de zeer geëngageerde directeur Jan Kriekels aan het roer, streeft Jaga al jaren naar een betere en duurzame toekomst.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist