Energie besparen

Goed voor milieu en portemonnee

Energie besparen op zich is niets nieuws. De lampen uitzetten als u de ruimte verlaat of de verwarming een uurtje eerder uitdoen als u weet dat u het huis uitgaat of naar bed gaat. Natuurlijk helpen dit soort maatregelen altijd wel, maar dit zal geen honderden euro’s per jaar schelen. Wel is het zo dat elke (kleine) besparing van energie positief werkt voor zowel je portemonnee én het milieu!

Elektriciteit vs. gas
Besparen op energiekosten kan op verschillende manieren want de energierekening is opgebouwd uit verschillende onderwerpen. Zo is elektriciteit ongeveer verantwoordelijk voor 33% van uw energierekening en neemt de verwarming meer dan de helft van de energierekening op zich. Een zesde gaat op aan warm water. Door kleine ingrepen kan er een relatief groot resultaat behaald worden, bijvoorbeeld door de onderstaande tips.

Tips voor gasbesparing:
- Bevestig radiatorfolie achter uw verwarming
- Zorg voor goede isolatie, ook bij de voordeur en brievenbusklep
- Douche korter en gebruik bij het douchen een energiebesparende douchekop
- Zet de verwarming lager een uur voordat u naar bed gaat of voordat u weggaat
- Ventileer het huis goed, vochtige ruimtes opwarmen kost meer energie
- Een slimme thermostaat kan communiceren met uw cv-ketel, zo werkt de cv-ketel zo efficiënt mogelijk

Tips voor elektriciteit besparing:
- Probeer zo min mogelijk de wasmachine te gebruiken. Als u hem gebruikt, was dan op 30-40 graden. Droog uw was binnen in huis of als het mooi weer is buiten: let hierbij wel op de ventilatie
- De stand-by stand is een no go, schakel apparaten compleet uit
- Doe lichten uit als u er geen gebruik van maakt
- Voorkom sluipverbruik door opladers e.d. uit stopcontacten te halen
- Maak gebruik van de vriezer en oven: laat restjes eten uit de vriezer ontdooien in de koelkast en zet na de oven open na hem gebruikt te hebben om de verwarming te helpen

Bovenstaande tips zijn simpel toe te passen en zorgen voor veel kleine besparingen op de energiekosten. Als u echter grotere besparingen wil behalen zijn er andere zaken waar u aan moet denken, die grote investeringen vragen:

- Zonnepanelen
- Hoog rendement combiketel
- Dak- en vloerisolatie, dubbelglas in het hele huis

De simpelste manier om honderden euro’s te besparen
Een manier om erg veel geld te besparen zonder dat u flink moet investeren is het overstappen van energieleverancier. Vooral bij mensen die nog nooit in hun leven zijn overgestapt op een ander energiecontract kan dit besparingen opleveren tot wel 400 euro per jaar! Met behulp van energie vergelijken op EasySwitch kunt u binnen 20 minuten overstappen naar een nieuw energiecontract en alles eromheen wordt voor u geregeld. U hoeft niet zelf op te zeggen, u hoeft niet ergens achteraan te bellen en ook komt u natuurlijk nooit zonder energie te zitten.

Alle energieleveranciers in Nederland worden onafhankelijk en gratis vergeleken om de Nederlandse energiemarkt zo transparant mogelijk te maken.

Als u vragen heeft over het overstappen van energieleverancier kunt u op EasySwitch.nl meer informatie vinden.

Bent u al overgestapt op een andere energieleverancier? Vergeet dan niet om jaarlijks te vergelijken en opnieuw over te stappen om elk jaar te profiteren van nieuwe welkomstkortingen. Ook kunt u behalve energie besparen op uw abonnement voor internet, bellen en televisie. Dit kan bijvoorbeeld op de pagina van Overstappen.nl over internet bellen tv. De besparing hierop is vaak niet zo groot als bij energie maar in sommige gevallen wordt er onnodig een te snel internetabonnement afgesloten. Bij sommige ADSL-verbindingen kan maar een internetsnelheid tot maximaal 8-10 Mbps behaald worden terwijl het abonnement is afgesloten tot bijvoorbeeld 50 Mbps, terwijl er ook abonnementen zijn tot 20 Mbps die maandelijks een stuk goedkoper zijn! Dit betekent geen verschil in internet, wel verschil in de kosten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist