ClimaLevel vloerverwarming

Het ultimate level in Comfort

 

We kennen allemaal vloerverwarming. Valt daarin nog iets te innoveren? Zeker wel ClimaLevel Nederland laat ons ervaren op welke wijze de vloer voor een ideaal binnenklimaat kan zorgen.
En dat is belangrijk want mensen brengen steeds meer tijd binnenshuis door en alle ingeademde binnenlucht heeft een serieuze invloed op onze gezondheid.

Een nieuw gebouw en onze eisen.
Een gebouw kan talloze functies hebben. We stellen er terecht heel veel eisen aan. Maar de kernfunctie van elk gebouw is altijd:

Bescherming tegen invloeden van buitenaf.
In het bijzonder het buitenklimaat! Als dat niet zo vanzelfsprekend nodig was dan zou je immers alle binnenhuis-activiteiten ook in de buitenlucht kunnen doen!

Een goed binnenklimaat is de kernfunctie van een gebouw!
En een goed klimaat is veel meer dan alléén maar een instelbare temperatuur. Het gaat ook om de hoeveelheid ventilatie en de kwaliteit van de ventilatielucht: ruim voldoende verversinggeen tochtschone, stofvrije en reukloze luchtde juiste luchtvochtigheid eneen behaaglijke gevoelstemperatuur. En toch zijn de technische voorzieningen die we daarvoor nodig hebben nog (te) vaak een sluitpost in een bouwontwerp.

Ventilatie, koeling en energie.
Ventilatie en koeling worden meestal vooral als kostenposten en energieverslinders gezien.
Men beperkt de ventilatie vaak tot het minimaal noodzakelijke. Dat is een gevolg van de installatiekosten, het ruimtebeslag en daarnaast ook vanwege de energieverliezen.

Het Bouwbesluit eist tegenwoordig dat een nieuw gebouw luchtdicht wordt opgeleverd. Dat komt de ventilatie al evenmin ten goede. Gevolg: Te vaak een muf, bedompt en ongezond binnenklimaat.

Koeling is mag in Nederland ook niet te veel kosten: Er is immers maar af en toe sprake van een hittegolf en dat rechtvaardigt dan meestal niet de investering in een actieve airco installatie. Bovendien is airco geen ideale oplossing.

Oplossing.
Het ClimaLevel systeem biedt dé oplossing voor een gezond en constant behaaglijk binnenklimaat. Het systeem levert tegelijkertijd een behaaglijke verwarming in de winter, een effectieve koeling bij zelfs de hevigste hittegolven én een royale, frisse ventilatie. Daarbij levert het systeem bovendien een belangrijke reductie in het energieverbruik. Men mag een reductie op de epc-waarde[1] noteren van 0,16!Of het nu uw eigen woning is of de plaats waar uw werkt of studeert, nergens voelt u zich meer op uw gemak dan in een gebouw met ClimaLevel. ’s Winters behaaglijk, maar niet bedompt warm en ‘s zomers heerlijk fris en koel maar zonder tocht of condens. En bovendien vallen uw energiekosten ook nog zo’n 50% lager uit ten opzichte van traditionele systemen.

Hoe werkt het?
Het ClimaLevel systeem is een vloerverwarming op een holle bodem. De ventilatielucht wordt aangevoerd door de holle bodem en maakt van uw vloer een warmtewisselaar voor de ventilatielucht. Naast stralingswarmte wordt er tegelijkertijd convectiewarmte geleverd. Daardoor kan ClimaLevel een warmtepomp op aardwarmte met een sterk verbeterd rendement laten werken. Bovendien maakt het een royale en gezonde ventilatie mogelijk die op vrijwel kamertemperatuur, zonder tocht, binnenkomt. Zowel in de winter alsook in de zomer.

365 dagen per jaar het ultimate level in comfort in uw huis en kantoor.

COP
Elke warmtepomp kent een zgn. COP: de “Coëfficiënt Of Performance”. Dit is de verhouding van de afgegeven warmte-energie tot de gebruikte elektrische energie voor de compressor. Hoe lager de temperatuur in het cv-circuit hoe hoger (gunstiger) de COP. Daarom combineert men warmtepompen ook bijna altijd met vloerverwarming. Ook het ClimaLevel systeem maakt in beginsel[2] gebruik van een warmtepomp.

Vloerverwarming verdeelt de warmte over de gehele vloer die daardoor een stralingsbron van warmte wordt waarmee de ruimte op temperatuur komt.

Stralingswarmte gaat echter alle kanten uit, dus ook naar beneden, naar bijvoorbeeld kruipruimte. Ook al beperken we dat met isolatiemateriaal, uiteindelijk treden er langs deze weg wel verliezen op.

ClimaLevel laat ventilatielucht door de holle ruimten onder de vloerverwarming stromen. Zodoende wordt warmte aan de onderzijde aan de vloer onttrokken. Hierdoor ontstaat een balans tussen stralingswarmte en convectiewarmte.

Door deze combinatie is een watertempratuur van slechts 28C voldoende om uw woning op een behaaglijke temperatuur te houden, ook tijdens een vorstperiode. Dat betekend direct een verbetering van het rendement ofwel COP van de warmte pomp.

Doordat de ventilatielucht via een designrooster in de vloer de ruimte wordt ingeblazen reageert de ruimtetemperatuur ook sneller. Maar vooral is belangrijk dat de ventilatielucht op ongeveer kamertemperatuur naar binnenkomt, waardoor geen tocht of trek optreedt.

Royale ventilatie
Met ClimaLevel kunt u ongestraft royaler ventileren, waarbij de ventilatielucht wordt afgevoerd via een hoog rendement warmte terugwin unit (wtw unit). De restverliezen die toch nog in de wtw unit optreden worden gecompenseerd door het extra rendement van de tweevoudige werking van de vloer: Daardoor mag het energieverlies door de ventilatielucht effectief op “nul” gesteld worden.

Koeling
Ook de koeling met ClimaLevel is veel effectiever dan met een “gewone” vloerkoeling. Zowel bij gewone vloerverwarming als bij ClimaLevel koelt men door gekoeld water (tot ca 17 gr C) door de vloerverwarmingsleidingen te voeren. De vloer koelt hierdoor af. ClimaLevel leidt de ventilatielucht dóór de vloer. Die hoeft vanwege de dubbele werking minder koud te zijn dus minder kans op condens. De lucht die uit de vloerroosters naar binnen komt verdeelt zich goed door de gehele ruimte en sleept daarbij de lucht vlak boven de vloer mee. Men kan bovendien de hoeveelheid ventilatielucht zonder bezwaar (zonder tocht of lawaai) verhogen, waardoor de gevoelstemperatuur altijd zal dalen tot het gewenste comfortniveau. De ClimaLevel vloer levert een sterk verbeterd koelvermogen op van ruim 50 - 70 W per m2.

Bediening
Om de gewenste temperatuur in het gebouw in te stellen is 1 simpele instelling op de ruimtethermostaat voldoende, zowel voor verwarming als koeling. Ook, naar de wensen van de gebruikers, kan er per ruimte een thermostaat worden gemonteerd, waarmee de vloertemperatuur per ruimte gevarieerd kan worden. Op deze manier wordt het comfort in uw woning nog hoger.

Milieu, economie en gezondheid
Met de installatie van het ClimaLevel systeem realiseert u niet alleen een perfect en gezond binnenklimaat maar draagt u ook bij aan het (buiten-)milieu! De ClimaLevel vloer gecombineerd met aardwarmte levert een synergie tussen techniek, economie, milieu en gezondheid. Vergeleken met een conventionele aardgas-cv-installatie verbruikt u met ClimaLevel tot wel 50 % minder energie en vergeleken met een conventionele combinatie van een aardwarmtepomp met vloerverwarming tot 20 % minder.

De combinatie van ClimaLevel met een warmtepomp betekent bovendien dat geen aardgasaansluiting nodig is. Dus ook geen vastrecht en meterkosten. Bovendien zal de aardgasprijs gaan stijgen t.o.v. elektriciteit. En elektriciteit kan desgewenst zelf worden opgewekt met zonnecellen.

Samenvattend
Als klimaatsysteem voor de moderne nieuwbouw verenigt ClimaLevel de functies verwarming, koeling en schone, verse ventilatielucht. ClimaLevel verwarmt met relatief lage- en koelt met relatief hoge cv-watertemperaturen. Dit principe zorgt daardoor voor een zeer effectieve benutting van de aardwarmte en de warmtepomptechniek tegen lage energiekosten.

[1] epc-waarde = Energie Prestatie Coëfficiënt; een genormeerde waarde die een maatstaf is voor de energiezuinigheid van een gebouw.

[2] Het ClimaLevel systeem kan overigens prima met elke andere warmtebron overweg. De rendementsvoordelen en de koeling komen echter het best tot z’n recht met een warmtepomp.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerverwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist