Climalevel

Van de Librije tot uw woning

Climalevel wint terrein. Tijdens de crisis was het nog beperkt tot het topsegment: luxe villa’s en bijv. de Librije in Zwolle. Maar de laatste tijd vinden steeds meer opdrachtgevers de weg naar de combi van comfort en energiebesparing van ClimaLevel.Want comfort beperkt zich niet tot een behaaglijke temperatuur. Bij comfort hebben we het ook over ventilatie en luchtvochtigheid. En niet te vergeten: Koelte tijdens warme zomerdagen! Walter van Deursen van ClimaLevel Nederland BV: “Alle aandacht gaat tegenwoordig uit naar energiebesparing en isolatie. En dat is prima natuurlijk. Maar daar moet het verhaal niet stoppen!”.

Verwarmen en Ventileren
Een nieuw huis is perfect geïsoleerd en luchtdicht. Vaak is zonlicht en een minimale warmtebron al voldoende om het goed warm te krijgen. En de ventilatie zal hopelijk wel voldoen aan de minimumeis van het Bouwbesluit al is dat eigenlijk aan de krappe kant. Maar is dat hetzelfde als comfort? Onze gemiddelde verblijftijd binnenshuis, vooral ook van kinderen, neemt geleidelijk toe. Een groot aantal moderne materialen (stoffering, kleding, verf) wasemt het één en ander uit of geeft stof af. De bewoners en hun huisdieren doen dat ook. Dus is goed ventileren ook steeds belangrijker. Maar kun je ook royaal ventileren zonder tocht en zonder energieverliezen? Walter van Deursen: “Ja dat kan heel goed! Met ClimaLevel!”

Hoe werkt het?
ClimaLevel is een compleet binnenklimaat-afgiftesysteem. Simpel gezegd is het vloerverwarming gemonteerd op een speciale holle bodemstructuur. Ventilatielucht stroomt door die holten en neemt daardoor de temperatuur van de vloerverwarming aan en komt dan - op kamertemperatuur! - via een uitstroomrooster bij het raam de kamer in. Dat is comfort! Royaal ventileren op kamertemperatuur. Zonder tocht!En… zonder energieverliezen! Sterker nog: Er is sprake van energiebesparing van zo’n 20% ten opzichte van traditionele vloerverwarming. De vloer geeft z’n warmte namelijk niet alleen op de gebruikelijke wijze als stralingslichaam aan de bovenzijde af. Aan de onderzijde wordt ook warmte onttrokken door de ventilatielucht die erlangs stroomt.

Dit betekent dat de aanvoertemperatuur van het cv-water voor de vloerverwarming lager kan zijn dan bij gewone vloerverwarming. En dat levert dan voordelen op bij de opwekking van de warmte, bijv. door een warmtepomp, die een kleiner temperatuurverschil hoeft te overbruggen en daardoor een beter rendement krijgt.

En koelen?
Walter van Deursen: “ClimaLevel betekent ook comfortabel koelen in de steeds warmere zomers. Heel anders dan met een airco. Dat laatste is immers een apparaat dat ijskoude lucht de ruimte inblaast. Dat voel je in je nek. Maar de steenmassa van het gebouw koelt er nauwelijks door af. Dus als je hem uitschakelt is het prompt weer warm. Ook maakt een airco vaak herrie en verbruikt hij flink wat stroom.”

Met ClimaLevel brengen we gekoeld CV-water in het vloerverwarmingcircuit. Enkele graden onder de gewenste kamertemperatuur is voldoende. Dat kan bij gewone vloerverwarming natuurlijk ook, maar bij ClimaLevel strijkt de ventilatielucht er onderlangs en komt op de vloertemperatuur. Die aangename koelte stroomt vervolgens de ruimte in. Kortom: Ook ’s zomers een heerlijk comfortabel binnenklimaat.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerverwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist