Axor radiator

Urquiola

Met de Axor Urquiola badkamercollectie geeft designer Patricia Urquiola een nieuwe dimensie aan de badkamer als woonruimte. In dit badkamerconcept, dat in samenwerking met Axor, het designmerk van Hansgrohe (www.axor-design.com) door haar werd ontworpen, belicht de Spaanse designer op geheel nieuwe wijze de verhouding tussen intimiteit en samen zijn. Zo wordt de badkamer een ruimte waar wellness en wonen zich samenvoegen. Hierbij maakt zij gebruik van een vrijstaand, multifunctioneel kamerscherm: de innovatieve Axor Urquiola Paravent radiator. De Paravent verenigt op speelse wijze de functie van kamerscherm en spiegel met de verwarmingsfunctie van een radiator. Zo ontstaat een sfeer die intimiteit en bescherming biedt, zonder de ruimtes compleet van elkaar te scheiden.

De Axor Urquiola Paravent zorgt als radiator voor de gewenste warmte. Dankzij de doordachte technologie kan de radiator vrijstaand gemonteerd en op het bestaande verwarmingscircuit aangesloten worden.

Sfeervol met vloeiende overgangen
Paravents vinden hun oorsprong in China en Japan. Hier hadden zij de taak om ruimtes te splitsen en van elkaar af te schermen. Via Frankrijk belanden zij in Midden-Europa, waar zij vooral als kamerscherm dienden. De Axor Urquiola Paravent biedt nog meer functies. Bestaande uit losse elementen die aan elkaar gekoppeld worden, lijkt het systeem uiterlijk op de klassieke paravent. Het moderne aspect eraan is dat hij voorzien kan worden van talrijke, snel aan te brengen accessoires: zoals een handdoekhouder, kledinghaak of spiegelelement. Hierdoor is de Axor Urquiola Paravent geheel naar wens functioneel uit te breiden.

Flexibel ruimte-element
Als modulair systeem laat de Axor Urquiola Paravent zich individueel vormgeven en is flexibel in gebruik. De modules in de grootte van 1840 x 553 x 50 mm en een warmtecapaciteit van 730 Watt, zijn in ieder gewenst aantal aan elkaar te koppelen. Zo worden Paravent, radiator, spiegel en garderobe samengevoegd tot één multifunctionele eenheid. Voor de stabiliteit moeten bij deze vrijstaande combinatie minstens twee elementen in een hoek van 120° verbonden worden. In grotere ruimtes kan de Paravent radiator met extra radiatordelen uitgebreid worden, zodat de verwarmingscapaciteit toeneemt. Deze technische oplossing is zowel eenvoudig als effectief: de aanvoer- en retourleidingen verbinden via de vloer de radiatordelen van de Paravent met het verwarmingscircuit van de badkamerverwarming. De temperatuur van de radiatoren wordt geregeld via een aparte thermostaat die los aan de wand gemonteerd kan worden.

Elegante bekleding
Subtiel design en grootse spiegeloppervlakken onderstrepen de huiselijke sfeer van de Axor Urquiola radiatoren. Niet voor niets ontvingen zij de Design Plus Award 2009.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist