Aandachtspunten bij het bekleden van radiatoren

in je huis

Een quick win bij het verbeteren van het interieur in huis, is vaak het wegwerken van de radiatoren in ruimtes. Je kunt radiatoren wegwerken met een radiatorombouw, die je online op maat bestelt of zelf fabriceert. Bij de keuze voor deze vorm van radiatorbekleding zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hoe goed geleiden de verschillende materialen de warmte? Wordt je de mogelijkheid geboden om accessoires op de ombouw te plaatsen? Zitten er standaard uitsparingen in de radiatorombouw om ruimte te bieden voor de leidingen vanuit en naar de radiatoren in huis? Enzovoorts. In dit artikel lees je hier meer over. 

Radiatorombouw van verschillende materialen 
Een radiatorombouw kan van verschillende materialen worden gemaakt. Onderscheid maakt men over het algemeen tussen verzinkt plaatstaal, hout en bijvoorbeeld MDF. Het voordeel van verzinkt plaatstaal is de mogelijkheid om de ombouw middels magneten aan de radiator te bevestigen. Dit zorgt voor een stevige verbinding en voorkomt onnodig boren. Nadeel van verzinkt plaatstaal is dat je dit materiaal minder makkelijk zelf bewerkt. 

Zou je zelf een radiatorombouw willen fabriceren, dan zijn materialen als hout en MDF een geschikte oplossing. Deze materialen bieden op hun beurt het nadeel dat de warmtecoëfficiënt minder goed is. Concreet betekent het dat er relatief veel warmte verloren gaat bij het gebruik van de radiatorombouw. In het geval van hout zal een deel van de vrijgekomen warmte in het materiaal trekken. Plaatstaal geleidt de warmte veel beter. 

Uitsparingen en verschillende stijlen 
Naast de verschillende in het materiaal en de daarmee gepaard gaande warmtegeleiding, speelt de aanwezigheid van uitsparingen een belangrijke rol. Zorg dat de uitsparingen op de juiste plek zitten en niet groter zijn, dan hoogst noodzakelijk is. Veel te ruime uitsparingen in het materiaal zou de radiatorombouw een rommelige uitstraling kunnen geven. 

Wanneer je verschillende opties vergelijkt, zal je al snel merken dat je de keuze hebt uit diverse stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een strak en modern model, met gleuven aan de bovenzijde van de ombouw. Een alternatief is een speelse, vaak ietwat landelijke radiatorombouw met gleuven aan de voorzijde. De bovenzijde van deze modellen is vaak dicht. Het voordeel daarvan kan zijn dat je de radiatorombouw kan decoreren met een aantal kaarsenstandaards of bijvoorbeeld met een bloempot. Zorg in dat laatste geval dat je planten voldoende water krijgen. Uitdroging ligt al snel op de loer in de herfst en winter! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist