Verhuizing gepland?

Zo kom je hem door zonder stress

Een verhuizing is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen laat je een plek achter en moet je in een nieuw huis opnieuw aarden, ook is het behoorlijk veel werk waar heel wat tijd in gaat zitten. Dit kan zorgen voor stress, zeker wanneer je het al druk hebt met werk, je gezin en andere leuke dingen of verplichtingen. Een verhuizing omvat niet alleen de dag dat je daadwerkelijk je spullen van de ene naar de andere locatie brengt. Er komt nog wel wat meer voorbereiding en geregel bij kijken. Veel mensen ervaren hierbij stress, maar dat is verleden tijd als je de volgende tips opvolgt.

 

Op tijd beginnen
Met stip op nummer 1 voor een succesvolle verhuizing is: begin op tijd! Een aantal maanden of weken van tevoren lijkt de verhuizing nog zo ver weg, maar dit is al wel de tijd om te beginnen. Pak alvast de spullen in die je kunt missen en houd het bij één of twee dozen per dag. Op die manier voelt het als een kleine taak en is het goed te doen. Begin je kort van tevoren dan moet je veel meer doen in een korte tijd en dat levert gegarandeerd stress op. In de tussentijd kom je ook spullen tegen waarvan je niet eens wist dat je ze nog had. Dit kan allemaal direct weg, scheelt weer inpakken en zorgt voor een schone lei in het nieuwe huis.  

Een goede voorbereiding is het halve werk
Een verhuizing staat of valt bij een goede voorbereiding. Zorg dat je geruime tijd van te voren al genoeg verhuisdozen in huis hebt. Niets is zo vervelend als dat je net lekker bezig bent met inpakken en het blijkt dat je te weinig dozen in huis hebt. Beter te veel dan te weinig, je kunt ze altijd wel weer kwijt. Voor betaalbare dozen kun je eens kijken op verhuisdozenstore.nl. Verhuizen doe je daarnaast natuurlijk niet alleen. Vraag vrienden of familie om hulp en doe dit ook op tijd. Iedereen heeft het druk en ook zij moeten tijd vrijmaken in hun agenda. Denk ook aan andere details zoals kinderen of huisdieren die je een aantal dagen ergens onderbrengt. Dat zorgt voor rust en niemand loopt je in de weg. Zo heb jij alle tijd om je alleen maar met de verhuizing bezig te houden. Regel dit ruim van tevoren zodat je zeker weet dat het goed zit. Vergeet ook niet op tijd een verhuiswagen (of busje) te regelen. Wanneer je al deze zaken hebt geregeld, dan heb je de helft van het werk eigenlijk al gedaan.  

Houd het overzicht
Bewaar tijdens het voorbereiden en de dag zelf het overzicht. Wanneer je dozen inpakt, schrijf dan duidelijk op de doos wat er in zit en waar deze heen moet. Licht iedereen die je helpt in over waar en hoe laat ze ergens moeten zijn. Maak duidelijk op welke plek dozen met een bepaalde bestemming moeten komen te staan. Er kan nog wel zo handig op de doos staan dat deze voor de slaapkamer is bedoeld, maar waar bevindt die slaapkamer zich dan precies? Het is wel zo prettig voor de mensen die je helpen dat ze ook weten waar ze aan toe zijn. 

Maak het nieuwe huis klaar voor intrek
Als je de mogelijkheid, zorg er dan voor dat het nieuwe huis helemaal af, zodat je er alleen nog maar je spullen heen hoeft te brengen. Ga met een sopje aan de slag en maak alles lekker schoon en fris. Het liefst heb je zelfs de muren al geverfd in de gewenste kleur, maar dat is niet altijd haalbaar. Neem de tijd om het nieuwe huis in te richten en gezellig te maken, maar wacht ook niet te lang. Het is prettig wanneer binnen een paar dagen het meeste werk al gedaan is. Ook hierbij kun je wel wat hulp gebruiken, dus schroom niet om vrienden of familie in te schakelen, niet alleen tijdens de verhuisdag zelf, maar ook daarna. 

Laat anderen het werk voor je doen
Wanneer je bovenstaande tips toepast, verloopt je verhuizing zeer waarschijnlijk soepel en zonder stress. Maar wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan kun je natuurlijk professionele hulp inschakelen in de vorm van een verhuisbedrijf. Deze kun je het werk uit handen nemen en zorgen ervoor dat alles netjes op de plek van bestemming aankomt. Dit gaat zelfs zover dat ze alle spullen voor je in- en uitpakken. Hieraan hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Als je je dit kunt veroorloven weet je wel zeker dat je een stressloze verhuizing gaat beleven. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist