Verbouwing op de planning?

Hier moet je op letten!

Soms kom je op een punt in je woonsituatie dat je twijfelt of je wilt verhuizen of dat je wel goed op je plek zit. Misschien kom je wat ruimte tekort of zijn er bepaalde aspecten van je woning die je niet lekker zitten. De vraag is dan; ga je verhuizen of ga je verbouwen? Veel problemen zijn namelijk ook op te lossen middels een verbouwing, waardoor je niet direct een nieuw huis hoeft te kopen met alle kosten van dien. Als je kiest voor de verbouwing zijn er een aantal aspecten waar je goed op moet letten. We zetten ze alvast voor je op een rijtje.

Maak een plan, tot in detail
Het belangrijkste van een verbouwing is om een duidelijk plan te hebben. Hoeveel tijd neem je ervoor in beslag en houd ook rekening met uitloop. Daarnaast moet je de juiste spullen in huis halen voordat je start, dus haal direct de gereedschapskist en een LED bouwlamp erbij zodat je lekker door kunt werken. Een strak schema klinkt wellicht wat overdreven, maar voor je het weet heeft je partner een klusprogramma ingeschakeld om jouw taken af te maken omdat je er steeds niet aan toekomt.

Ken je budget
Een verbouwing kost waarschijnlijk een hoop geld. Of je nu een uitbouw wilt realiseren, een traprenovatie nodig hebt of een dakkapel wilt laten plaatsen met prachtige inbouw LED lampen; alle varianten van een verbouwing kosten geld, tijd en moeite. Maak dus eerst een duidelijk kostenplaatje en weeg af of je hier genoeg budget voor hebt. Je kunt op bepaalde onderdelen besparen, maar natuurlijk niet op alles. Houd rekening met minimaal tien procent speling, zodat je eventuele tegenvallers kunt opvangen. Als je deze ruimte niet hebt, moet je je afvragen of een verbouwing wel een optie is.

Informeer de omgeving
Het is best vervelend als je buren gaan verbouwen, zeker als ze je niet informeren en je elke dag met lawaai moet thuiswerken. En dan hebben we het nog niet eens over de grote container die buiten staat om de troep in te verzamelen. Het is dus verstandig om direct je omgeving te informeren en duidelijk aan te geven hoelang het ongeveer gaat duren. Zo haal je je geen boze buren op de hals en hoef je je ook minder te generen als je urenlang aan het boren bent.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist