Verbouwen?

Een mooi moment om je spullen eens op te ruimen

Sta je op het punt om een flinke verbouwing door te voeren in je huis? Dan weet je dat je woning de komende periode even flink op zijn kop zal staan. Dit is een mooi moment om eens goed op te ruimen en uit te zoeken. Juist als je woning tijdelijk chaotisch is door een verbouwing, is het prettig om niet meer spullen dan echt noodzakelijk is om je heen te hebben zwerven.

Ga eens lekker opruimen

Om het echt goed te doen, begin je al ruim voor de verbouwing echt gaat beginnen met de voorbereidingen. Je kunt dan denken aan het voorbereiden van de verbouwing zelf, maar ook aan eens even flink opruimen en uitzoeken. Zeker in en om de ruimte(s) waar gewerkt gaat worden, moet de boel over het algemeen zo leeg mogelijk worden gemaakt. Dat betekent al snel dat er kasten moeten worden leeggeruimd, kamers moeten worden leeggehaald. Begin hier liever te vroeg dan te laat mee. Vroeg beginnen geeft je namelijk de tijd om het echt goed te doen, en de boel meteen eens even goed uit te zoeken.

Als je een kamer voor het eerst in vele jaren helemaal leeg aan het maken bent, kom je vast en zeker allerlei spullen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Het kan hier gaan om spullen die je al langere tijd kwijt was, en waar je dolblij mee bent dat je ze weer hebt teruggevonden. Maar het kan ook goed zijn dat je dingen terugziet waarvan je eigenlijk niet precies weet waarom je ze bewaard hebt. Dingen die je niet gemist hebt, of al meer dan twee jaar niet gebruikt hebt.

Over het algemeen kun je van dit soort spullen gemakkelijk afscheid nemen. Je hebt ze de afgelopen jaren niet nodig gehad of gemist, waarom zou je ze dan willen bewaren? Een verbouwing is het ideale moment om eens kritisch naar alle spullen die je om je heen verzameld hebt te kijken, en alleen te behouden wat je echt nodig hebt.

Waar laat je al die spullen?

Moet er een ruimte helemaal leeg worden gehaald, heb je vaak in je woning niet voldoende plek om alles wat er bewaard moet worden netjes op te slaan. Wat extra opslagruimte is op zo’n moment wel zo handig. Je kunt bijvoorbeeld een opslagbox huren, en hier met name de grote spullen in opslaan tot de verbouwing achter de rug is.

De spullen die je niet meer wilt bewaren, kun je natuurlijk weggooien. Zitten er echter dingen tussen waar je anderen nog blij mee kunt maken, dan is dat een duurzamere keuze. Probeer ze bijvoorbeeld te verkopen, of geef ze weg. Dat kun je persoonlijk doen, maar spullen afgeven bij een kringloopwinkel kan natuurlijk ook.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist