Van fundament tot plafond

hoe chemische ankers je huis structureel versterken

In de bouw zijn er vandaag de dag gigantisch veel mogelijkheden om uit te kiezen. Zo ook voor het versterken van een woning. Heb je voor deze klus al eens een keer iets gehoord van een chemische anker? Dit product heeft zijn voordelen al meer dan dubbel bewezen, mede vanwege het feit dat het harde eindproduct te vergelijken is met de hardheid van beton. Een chemisch anker ontstaat doordat er twee half-vloeibare componenten met elkaar worden gemengd. Het resultaat is dat er een chemische reactie aan wordt gegaan, waardoor het harde eindproduct ontstaat. De temperatuur van de ondergrond en het type chemische anker zijn twee belangrijke factoren voor de snelheid waarmee het eindproduct ontstaat.

Het is een erg fijn hulpmiddel voor een breed scala aan materialen

Wist je dat je de chemische ankers bij Sympafix  voor een breed scala aan toepassingen kunt gebruiken? Denk daarbij aan het bevestigen van beton in steen. Bekende voorbeelden daarvan zijn hekwerken, balustrades, zonweringen, borden, antennes, voetplaten, stellingen, windschermen, overkappingen, hout-aan-beton constructies, staal-aan-beton constructies en balkons. Maar ook voor het plaatsen van extra wapening om zo de draagkracht van beton te versterken - kan een chemisch anker toe worden gepast. Goed om te weten, is dat een chemisch anker bij correcte plaatsing vloeistof- en waterdicht is. 

Het gebruik van de voorgeschreven PBM’s is van cruciaal belang

Het is altijd van cruciaal belang dat de voorgeschreven en juiste PBM’s worden gebruikt. Gebruik een boor met de juiste diameter en boor een gat volgens de boorgat-reinigingsinstructie zoals aangegeven door de fabrikant. Na het reinigen draai je een mengtuit op de koker, waar het chemisch anker van Sympafix in is voorzien. Het geheel plaat je in een geschikt spuitpistool. Let er wel op dat het eerste gedeelte weg moet worden gegooid, aangezien beide componenten nog niet genoeg vermengd zijn. Daarna spuit je door totdat het boorgat tot maximaal ⅔ gevuld is.

Let altijd goed op de aanbevolen droogtijd van een chemisch anker

Het type chemisch anker en het materiaal waarin het wordt gebruikt bepalen voor het grootste gedeelte de droogtijd tijdens het uitvoeren van de klus. Zo is het anker bijvoorbeeld sneller droog in droog beton in vergelijking met nat beton. Check dus altijd even de gebruiksaanwijzing of laat je goed informeren door een specialist. Zo kom je tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden nooit voor gekke verrassingen te staan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist