Underlayment

breed toepasbaar

Underlayment is simpel gezegd een plaat die gebruikt wordt als basis voor de vloer. In de praktijk wordt underlayment echter veel breder toegepast. Er worden zelfs meubels van gemaakt en wanden mee bekleed. Underlayment bestaat uit een oneven aantal kruislings verlijmde fineerplaten. Dankzij deze lijmwijze werken de platen minder onder invloed van vocht en temperatuurwisselingen. Ook wordt de kans op scheuren en barsten hierdoor verminderd. Underlayment platen worden afgewerkt met een mes en een groef. Met deze groef kunnen de platen mooi en strak tegen of in elkaar worden gelegd.

Underlayment is verkrijgbaar in verschillende diktes. In Nederland wordt over het algemeen 18 mm gebruikt. In Duitsland is dat meestal 21 mm. Andere verkrijgbare diktematen zijn 9mm, 12mm en 15mm. De gebruikte dikte is afhankelijk van de toepassing. Als underlayment voor stofschotten wordt gebruikt, is 15 millimeter gebruikelijk. Bij bijvoorbeeld verpakkingen is dat 9 millimeter.

Er zijn verschillende soorten underlayment verkrijgbaar. De Fins Vuren plaat is licht van gewicht en laat zich goed verwerken. Ellioti Pine is de goedkoopste variant. Radiata Pine is weer veel zwaarder en heeft een mooie, vlakke uitstraling. Hierdoor wordt deze vorm van underlayment vaak gebruikt voor bettimmering of als vloerplaat. De Quickfloor is een plaat die qua verwerkbaarheid en uitstraling valt tussen de Ellioti en de Radiata Pine.

Een goed adres voor underlayment is Dehoutgroothandel. Met uitzondereinfg van de Waddeneilanden wordt iedere bestelling in Nederland geleverd. Bestellingen worden razendsnel bezorgd met een bestelauto of vrachtauto. Kleine bestelling zoals planken tot 3 meter, worden geleverd met een bestel-bakwagen. Grotere bestellingen worden vlot geleverd met de vrachtauto. Deze vrachtauto’s hebben standaard een heftruck mee zodat uw bestellingen zorgvuldig en vlot gelost kunnen worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist