Uit welke soorten gevelbekleding kun je kiezen?

En wat is het eigenlijk?

Gevelbekleding is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een gebouw, maar ook voor het beschermen van een gebouw tegen regen en dergelijke. Nu wordt natuurlijk vanuit de bouw beslist welke gevelbekleding er wordt gebruikt, maar als jouw huis of kantoor al erg oud is kan het tijd worden om het een en ander te renoveren. Daarbij is het wel belangrijk dat je weet welke soorten gevelbekleding er zijn en welke voor- en nadelen deze soorten bieden. Zodra je hiervan op de hoogte bent, kun je een keuze maken tussen de verschillende soorten zodat je er een kiest die bij jouw behoeften en stijl past.

Wat ís gevelbekleding eigenlijk?
Voordat ik de verschillende soorten gevelbekleding zal onthullen, is het misschien eerst verstandig om uit te leggen wat gevelbekleding eigenlijk is. gevelbekleding is de buitenkant (bedekking) van een gebouw – bijvoorbeeld de muren. Deze bekleding zorgt ervoor dat een gebouw er mooi en netjes uitziet, maar het zorgt ook voor bescherming tegen het weer. Denk bijvoorbeeld aan zon, regen, wind en sneeuw. Gevelbekleding kan dus eigenlijk als een soort jas worden gezien en speelt een belangrijke rol bij de sfeer van een gebouw. Gevel bekleding kan gemaakt worden van verschillende materialen, met elk hun eigen voordelen.

Welke soorten gevelbekleding zijn er?
Er zijn verschillende soorten gevelbekleding waar je uit kunt kiezen en elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een tijdloze bekleding is natuurlijk baksteen. Baksteen is een van de meest traditionele en duurzame gevelbekleding om uit te kiezen. Baksteen zorgt voor een warme uitstraling en kan zich makkelijk aanpassen aan diverse architectuur. Baksteen kan tegen verschillende weersomstandigheden en hebben niet veel onderhoud nodig. Je kunt ook kiezen voor een houten gevel. Dit straalt warmte en authenticiteit uit. Je kunt hout zowel onbehandeld of geverfd gebruiken. Het is maar net welke uitstraling je wilt creëren. Enige nadeel is dat hout wel regelmatige onderhoud nodig heeft. En dan kun je ook nog kiezen uit een metalen, pvc, kunststof of natuursteen gevelbekleding. Zoals je ziet, is er heel veel keus. Welke jij kiest, is voornamelijk afhankelijk van wat je wil uitstralen.

Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding?
Zoek je een gevelbekleding waar je zo min mogelijk onderhoud aan hoeft te plegen? Dan kun je het beste voor een kunststof gevelbekleding kiezen. Deze gevelbekleding is duurzaam, sterk en in veel kleuren te verkrijgen. Waar hout naarmate de jaren verstrijken dof wordt en kleur verliest, heeft kunststof dat niet. Kunststof blijft mooi qua kleur én qua materiaal en is na montage direct klaar voor gebruik. Je hebt weinig onderhoud aan kunststof gevelbekleding, je hoeft het namelijk alleen zo nu en dan schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de bekleding nog langer mooi blijft. Je hoeft het niet te schilderen, je kunt het namelijk kopen in heel veel verschillende kleurtinten. Er is altijd een kleur bij die jij mooi vindt en welke bij jouw huis past. Daarnaast gaat het heel lang mee, waardoor het een duurzame optie is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist