Tips voor een goede ventilatie

Onmisbaar voor je binnenklimaat

Dagelijks produceren we in onze woning ontzettend veel vocht. Dit doen we niet allen zelf. Ook huisdieren, planten, kooklucht, rook en huisstofmijt helpen mee aan de luchtvervuiling in huis. Door te ventileren wordt deze vochtige en vervuilde lucht uit de woning afgevoerd. Zeker als je woning goed geïsoleerd is, is goede ventilatie onmisbaar! De vervuilde binnenlucht blijft anders in je woning hangen, waardoor je last kunt krijgen van verschillende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid.

Slechte ventilatie
Slechte of zelfs het ontbreken van ventilatie kan schimmels en huisstofmijt in huis veroorzaken, waardoor je gezondheidsklachten op de loer liggen. Klachten die als gevolg van onvoldoende ventilatie kunnen optreden zijn onder andere benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn en chronische verkoudheid. Als je last hebt van astma of andere allergieën is goede ventilatie enorm belangrijk. 

Duurzaamheid
Veel mensen denken dat ventileren energieverspilling is omdat de koude lucht die binnenkomt continue opnieuw verwarmd moet worden. Dit is een absolute misvatting. Droge en schone lucht is gemakkelijker en sneller op te warmen, waardoor het juist minder energie kost. Als je het goed doet, kun je zelfs energie besparen! De meeste oude woningen hebben helemaal geen mechanisch ventilatiesysteem, maar maken gebruik van natuurlijke ventilatie in huis door kieren en gaten in de woningen. Oude woningen, voornamelijk gebouwd voor 1970 zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor buitenlucht gemakkelijk de woning in kan trekken. Woningen gebouwd na 1970 hebben wel vaker een mechanisch ventilatiesysteem in huis.

Ventileren in een geluidsrijke omgeving
Woon je in een omgeving waar veel geluidsoverlast is? Bijvoorbeeld langs een snelweg of spoorwegtraject? Dan is een suskast de ideale oplossing Een suskast is een ventilatierooster met een verhoogde geluidwering. Ze voorzien de ruimte continu van goed geventileerde lucht en dat zonder geluidsoverlast dankzij de geluiddempende eigenschappen. Bij de installatie van een suskast is het belangrijk een susroosters te gebruiken. Deze beschikken over een unieke zelfregelende klep waardoor er in de herfst- en de wintermaanden nooit teveel lucht naar binnen treedt en er dus geen sprake is van energieverspilling. Langs industriegebieden of drukke verkeerswegen is de buitenlucht vaak vervuild. Wat de meesten van ons niet weten, is dat de vervuiling in huis vaak hoger is dan buiten. Doordat er in een woning geleefd wordt (vaak ook door meerdere mensen), stijgt de luchtvervuiling in de woning enorm. Het binnenlaten van zogenaamde vervuilde buitenlucht is dan juist een verademing voor het interne woonklimaat. Bent je toch bang dat je te veel vervuilde lucht in huis haalt? Zorg er dan voor dat je ventilatieroosters aan de zijden van de woning plaatst die niet aan de weg of een industrieterrein gelegen is. Ook ramen en deuren kun je het best aan deze kant van het huis openzetten om zo middels natuurlijke ventilatie frisse lucht in huis te krijgen

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist