Solatube daglichtsystemen

Donkere gang verandert in heldere entree

Een bungalow met zoveel mogelijk licht in huis, dat is de droom van een trotse huiseigenaar in de omgeving van Brugge. Zodra de voordeur opengaat, valt echter de donkere entree een beetje tegen. Pas daarna wordt de bezoeker verrast door de lichte woonkamer met een kamerbreed uitzicht op de zonnige tuin. TV-presentator Architect Paul laat in zijn programma Bouw en Woonadvies van Vitaya zien hoe deze situatie wordt verbeterd.

Het aanzien van de woning wordt bepaald door een leien dak met een ruime overkapping voor de voordeur. Tegelijkertijd belemmert de overkapping de lichtinval in de woning. Ook aan de achterzijde van het huis, waar al eerder een raam is aangebracht, blijft het altijd donker. De achterzijde ligt niet alleen op de noordzijde, de lichtinval wordt ook tegengehouden door een carport en een hoge heg. Wie van de zonnige woonkamer naar de andere vertrekken gaat, passeert steeds deze sombere gang.

Op deze plaatsen is het niet mogelijk extra ramen aan te brengen. Het hellend dak laat geen lichtkoepel toe en dat heeft ook geen zin, omdat het licht dan in de zoldering zou terechtkomen.

Besloten werd om hier een tweetal Solatube® 290 DS systemen te plaatsen. Gekozen is voor het grotere type omdat de lichtinval aan de achterzijde niet optimaal is. En natuurlijk is het niet mooi om twee verschillende maten in één ruimte te plaatsen.

Eerst is op de verdieping een tijdelijke opening gemaakt in de aftimmering van het knieschot onder het hellend dak. Vervolgens is aan de buitenzijde de Solatube lichtkoepel aangebracht, die met een aantal geknikte verlengbuizen is aangesloten op het plafond. Aan het plafond is vanaf de binnenzijde de andere lichtbuis ingeschoven waarop de plafondplaat is vastgeklikt.
Aan de andere zijde leverde de plaatsbepaling iets meer problemen op omdat er leidingen lagen en een draagbalk. De leidingen zijn iets verplaatst en met een bochtstuk is de draagbalk gepasseerd. Zo was er toch ruimte voor de lichtbuis.

Voor het traditionele leien dak is een speciale looddoorvoer gebruikt en het leiwerk aangevuld. Het systeem is uiteraard helemaal waterdicht.

De entree van het huis is nu een heldere lichte ruimte met prettig daglicht. De diffuze uitstraling van de OptiView plafondplaat geeft een gelijkmatige verspreiding van het licht in de hal. Ook tijdens de bewolkte middag in maart -zoals op de TV-opname te zien is- zetten de Solatube systemen de hal in een nieuw licht. De huiseigenaar is erg enthousiast over het resultaat.

VOOR
NA

Kijk voor meer informatie op https://www.techcomlight.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Solatube daglichtsysteem?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist