Welke soorten verf

Zijn er voor in het huis?

Je interieur een nieuwe impuls geven? Met verf en kwast kun je relatief eenvoudig een compleet andere aanblik creëren. Je bepaalt zelf de kleur en je kunt eindeloos variëren. Het is wel belangrijk om enige kennis van zaken te hebben op het gebied van verf, want elke klus vereist een specifieke verfsoort en dito werkwijze. De toepassing bepaalt de keuze voor de verf. En wist je dat er ook voor elke verfsoort weer speciale kwasten verkrijgbaar zijn? Met de juiste combinatie kun je ongekende resultaten bereiken!

Kies de juiste verf

Binnenshuis zijn er nogal wat verschillende verfsoorten te gebruiken. Elke toepassing vraagt toch om een eigen specifieke verfsoort. Er zijn veel verschillende verfsoorten, waarmee je verschillende effecten kunt bereiken. We noemen er een aantal, in alfabetische volgorde:

  • Fluorescerende verf
  • Lakverf
  • Latex
  • Krijtverf
  • Magneetverf
  • Metaalverf
  • Radiatorlak
  • Schoolbordverf
  • Structuurverf
  • Tegelverf

Dit zijn ze nog lang niet allemaal, maar het geeft wel een goed beeld van de mogelijkheden. In veel gevallen zul je vooral latex en lakverf veel gaan gebruiken. Latex is verreweg de meest gebruikte verf voor plafonds en wanden. Lakverf heb je nodig wanneer je het houtwerk opnieuw in de verf wilt zetten. Lakverven zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Lakverven op waterbasis en op terpentinebasis worden het meest gebruikt, daarnaast zijn ze er ook nog op lijnoliebasis en op thinnerbasis. Op basis van strenge milieueisen is de samenstelling van verven in de loop der jaren gewijzigd. Bepaalde oplosmiddelen die voorheen veel werden gebruikt, zijn slecht voor het milieu en worden daarom tegenwoordig zoveel mogelijk geweerd.

Ga voor kwaliteit

Soms zie je in winkels blikken verf staan met zeer aantrekkelijke prijzen. Het is dan echter zeer de vraag hoe het eindresultaat zal worden. Goede verf is niet goedkoop, maar levert wel beter schilderwerk op. Je meubels en kozijnen blijven langer mooi met een goede verflaag. Het is alom bekend dat op het gebied van verf Sikkens een uitstekende naam heeft opgebouwd. Met de verven van Sikkens schilder je als een vakman, zonder dat je hiervoor te diep in de buidel hoeft te tasten. Het merk heeft bovendien een compleet assortiment voor elke denkbare schilderklus. Het is dus alleen nog een kwestie van de juiste verfsoort kiezen en vervolgens kun je direct aan de slag.

Een glanzend resultaat

De een houdt van glimmend, de ander houdt van mat. Bepaal zelf in hoeverre de boel bij jou thuis moet glanzen en stem daar de verfsoort op af. De meeste mensen zijn wel bekend met de termen mat, zijdeglans en hoogglans, maar in het assortiment van Sikkens gaan ze nog een stap verder. Daarin zijn ook verfsoorten beschikbaar die zorgen voor semi-mat, halfglans of eiglans. Op die manier kun je echt een geheel eigen resultaat creëren dat echt past bij jouw specifieke voorkeuren. Vergeet niet om jezelf en de ruimte waarin je werkt goed te beschermen tegen vallende druppels en

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist