Sigma air

Verf voor een beter binnenklimaat

Je huis opfrissen krijgt een geheel nieuwe betekenis. Er is nu namelijk een verf die niet alleen de uitstraling van je muur of plafond, maar ook de kwaliteit van je binnenklimaat verbetert. Dat is nodig, want de lucht binnen is tot tien keer meer vervuild dan buiten, onder andere doordat meubels, bouwmaterialen en tapijten vluchtige organische stoffen – zoals formaldehyde – uitstoten. Geen fijn idee, vooral als je bedenkt dat we tegenwoordig steeds meer binnen zijn, in goed geïsoleerde gebouwen met vaak onvoldoende ventilatie. Sigma Air Pure biedt de oplossing in een luchtzuiverende verf met een supermat eindresultaat. Vanaf het moment van aanbrengen filtert de Air Purifying Technology van Sigma 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en zorgt zo gedurende meerdere jaren voor een beter klimaat in huis, maar ook op kantoor of op school. Een duurzame verf voor een fris huis – zowel qua kleur als qua lucht.

Lucht-verf-frisser
Luchtvervuiling iets dat alleen buiten voorkomt? Integendeel. Ook binnenshuis is het aan de orde van de dag. Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, een van de meest schadelijke stoffen in de binnenlucht. Het wordt uitgestoten door materialen als spaan- en vezelplaat, meubilair, tapijt en interieurstoffen, en is daardoor in meer of mindere mate in alle woningen aanwezig. De gemiddelde concentratie in Nederlandse huizen is 30 μg/m³, terwijl er bij concentraties boven 10 μg/m³ [¹] al sprake is van een verhoogd risico dat uiteindelijk kan leiden tot hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en zelfs astma. Sigma Air Pure is in staat de formaldehydemoleculen uit de lucht te filteren en te neutraliseren. Afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en de aanwezige concentratie formaldehyde, zorgt de Air Purifying Technology meerdere jaren voor een betere luchtkwaliteit. Vanaf nu begint een beter binnenklimaat bij de verf.

Beter binnen
Peter van der Kolk, directeur van binnenklimaatspecialist VitaScan, over Sigma Air Pure: “Dat er schadelijke stoffen in de binnenlucht voorkomen, is iets wat niet veel mensen weten. Onze meetapparatuur laat zien dat ze er wel degelijk zijn, vaak ook nog in te hoge concentraties. We kunnen ook zien dat Sigma Air Pure meteen na het aanbrengen effect heeft: het filtert de lucht en neutraliseert stoffen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Een geruststellende gedachte, zeker aangezien we in de huidige maatschappij 90% van de dag binnen zijn – of dat nou in huis, op kantoor of op school is.” Michel Mulder, arts, vult aan: “Formaldehyde zie je niet en ruik je niet, maar in hoge concentraties kun je er wel degelijk last van krijgen. Ventileren is belangrijk, maar gebeurt vaak niet voldoende. Dat een muurverf je kan helpen de lucht schoner te maken, is dus ontzettend goed nieuws!”

Bekijk deze film waarin arts Michel Mulder en binnenhuisklimaatspecialist Peter van der Kolk op bezoek zijn bij de familie Voigt om bij hen de binnenlucht te meten en direct te zuiveren met Sigma Air Pure-muurverf.

Plantaardige innovatie
Sigma Air Pure is niet alleen beter voor een schoner binnenklimaat op microniveau, ook op macroniveau levert het een positieve bijdrage aan het klimaat. Het DSM bindmiddel Decovery® dat gemaakt wordt van hernieuwbare bronnen zoals zaden en planten, vormt de basis voor Sigma Air Pure. Deze natuurlijke materialen vervangen een groot deel van de fossiele ingrediënten die traditioneel het bindmiddel vormen van verf, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties.

Samen met Sigma hebben de technologen van DSM, Decovery® zo samengesteld dat het aan de specifieke behoeften voldoet die PPG voor ogen heeft voor Sigma Air Pure. Decovery® ondersteunt en versterkt als duurzaam en plantaardig bindmiddel de kwaliteiten van Sigma Air Pure. Door fossiele grondstoffen te vervangen met natuurlijke grondstoffen wordt de verf- en bouwindustrie steeds duurzamer. Maar ook de verpakking van Sigma Air Pure draagt haar steentje bij en is gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

Gebruik & verkrijgbaarheid
Sigma Air Pure is een hoogwaardige watergedragen muurverf met een luchtzuiverende werking. Dit product is geschikt voor het fraai afwerken van wanden en plafonds, en is verkrijgbaar in alle vermengbare kleurtinten bij de verfspeciaalzaken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist