Schilderen

Zelf doen of laten doen?

Veel mensen doen vaak hun eigen huis ‘even snel schilderen’ en vaak gebeurt dat dan minder netjes dan dat ze gedacht hadden. Ook neemt het vaak veel meer tijd in beslag. Het bespaart je vaak veel geld om het zelf te doen maar veel mensen krijgen het niet zo super strak als dat een schilder het voor je doet. Ook is het vaak zo dat een schilder ook weet hoeveel verf hij per m2 moet gebruiken zodat jij er zolang mogelijk plezier van hebt! En niet alleen dat maar de schilder gebruikt vaker ook een A-merk verf die gegarandeerd langer op je muur blijft zitten. Dus ondanks te kosten is het zeker de afweging waard. Maar mocht veel tijd overhebben en ben jij een handige klusser dan is het ook makkelijk om het zelf te doen.

Je kiest niet dagelijks voor schilderwerk

Aangezien je ongeveer 1x per 5 jaar je huis moet laten schilderen kan je het al ruim van te voren inplannen om bijvoorbeeld offertes op te vragen aangezien er veel prijsverschil zit tussen schilders terwijl ze kwalitatief het zelfde kunnen zijn, kortom goed en tijdig onderzoek is belangrijk. Mocht je het zelf willen doen dan kan je op tijd beginnen met het opzoeken van de beste prijs/kwaliteit verf. En misschien wat instructie video’s hoe je netjes kan schilderen ;).

Door tijdig contact op te nemen met een schilder kan je ook veel geld besparen aangezien een spoed klus/ last minute altijd een stuk duurder uitvalt.

Waar moet je rekening mee houden?

De meeste mensen vinden het belangrijk om het volgende te hebben:
Goede dekking
Geen zakkers of druipers
Netjes schilderen bij randen en tegen glas

Qua kosten moet je rekening houden dat de materialen ongeveer 20% van het budget gaan kosten, de verf ook ongeveer 20% en de arbeids kosten 60%.

Ook moet je letten op het BTW tarief, dat is namelijk voor oa. Schilders verhoogd van 6 naar 9%.

Tips:
Voor buitenwerk is het veel belangrijker dat het heel goed geschilderd en afgewerkt wordt, daarom is het aan te raden om hiervoor een schilder in te schakelen. Het binnenwerk is echter een stuk makkelijker om te doen en is iets wat mensen vaak zelf doen. Voor de verf kan je er van uit gaan dat je met 1 liter verf tussen de 6 en 8 m2 kan schilderen, vaak staat dit ook aangegeven op het blik verf.

Kijk voor meer informatie op https://www.Schilderinfo.nl .

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist