Mannen kiezen vaker professional

De 7 eigenschappen van een echte vakschilder

Uit onderzoek van verffabrikant Sikkens blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders een schilder inschakelt voor buitenschilderwerk. Mannen kiezen vaker voor een echte vakschilder dan vrouwen. De meeste Nederlanders (89%) zien het schilderen van het huis als de voornaamste manier om de waarde van hun woning te vermeerderen. Voor het buitenschilderwerk is de zomer en het begin van de herfst, afhankelijk van het weer, de periode om een vakschilder in te huren. Sikkens biedt de consument inzicht in hoe je een professionele schilder van een amateur onderscheidt.

“Een goede schilder zorgt voor een professionele begeleiding tijdens het gehele proces: van het opstellen van een inzichtelijke offerte en kwalitatief schilderwerk tot een uitstekende nazorg”, aldus Odet van Winsen, PR Manager bij Sikkens.

Via buren en kennissen of internet vinden Nederlanders het meest hun huisschilder, maar hoe herken je een echte vakschilder?

Checklist
Om Nederlanders te helpen bij de keuze voor een schilder heeft Sikkens een checklist opgesteld met 7 eigenschappen van een echte vakschilder.
Van Winsen van Sikkens: “Een belangrijk aspect is veiligheid: een goede schilder staat veilig op zijn ladder. Voor schilderwerk op hoogte maakt hij of zij gebruik van een steiger. Daarnaast werkt hij met duurzame producten.”

De beste schilders:
-
Bezitten een vakdiploma.
-Komen afspraken over de startdatum, werktijden, kosten en opleveringdatum na.
-Leveren een duidelijke offerte aan.
-Werken netjes zowel tijdens als na het schilderwerk.
-De werkplek wordt netjes schoongemaakt aan het einde van de dag.
-Maken gebruik van veilig materiaal en gebruiken hoogwaardige kwaliteitsproducten.
-Leveren de klus op door samen met de klant het afgeleverde werk na te lopen en de factuur te bespreken.
-Nazorg: jaarlijkse controles en komen langs voor eventueel onderhoudswerk.

Van Winsen van Sikkens: “Wil je voorafgaand aan de klus weten wat voor werk de schilder aflevert, vraag dan naar referenties bij jou in de buurt. Je kunt dan altijd zelf even langsgaan en het schilderwerk beoordelen.”

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist