Histor presenteert vier nieuwe kleurtrends voor 2017

Tijdloos Elegant, Puur, Kracht en Natuurlijke Ruimte

 

Histor heeft vandaag de kleur van het jaar 2017 bekendgemaakt. De kleur voor 2017 is ‘Dorade’, een violet-grijze kleur. Histor heeft voor deze tint gekozen omdat ’Dorade’ veel verschillende kanten heeft: de kleur is eigentijds, bescheiden en speels, maar heeft ook een elegante uitstraling. Dorade past perfect binnen de vier kleurtrends die Histor heeft ontwikkeld voor 2017: Tijdloos Elegant, Puur, Kracht en Natuurlijke Ruimte. Deze kleurtrends komen voort uit wereldwijd trendonderzoek dat ieder jaar wordt uitgevoerd door de kleurexperts van PPG. In dit onderzoek wordt onder andere naar maatschappelijke en culturele trends gekeken.

Saskia Huiting, Histor Stylist:“In 2017 zien we een duidelijke focus op puur en echt, zowel in ons leven als in ons interieur. We maken bewuste keuzes en er is veel aandacht voor het hier en nu. Tegelijkertijd worden we beïnvloed door nieuwe technologieën, social media, apps en de sterk veranderende wereld om ons heen. Dit betekent dat we open staan voor verandering en vernieuwing, maar ook wel wat rust kunnen gebruiken.”

Histor Kleur van het Jaar 2017
Saskia: “Dorade is een kleur met veel mogelijkheden. In combinatie met donkere, neutrale kleuren ervaar je Dorade als een warme violet-grijs. Naast wit en roze doet Dorade paars aan en in combinatie met poederkleuren ontstaat een stijlvol, sereen palet. Dorade is als kleur van het jaar terug te vinden in de kleurtrend Puur, maar kan ook met de drie andere kleurtrends worden gecombineerd.”

De Histor kleurtrends: Tijdloos Elegant, Puur, Kracht en Natuurlijke Ruimte
Met de vier kleurtrends speelt Histor in op de verschillende ontwikkelingen. Kies bijvoorbeeld voor pure tinten die rust geven in je hectische leven of juist voor intense, krachtige tinten die je creatieve energie laten stromen.

Tijdloos Elegant
Tijdloze elegantie, maar dan wel van nu. De geschiedenis is de inspiratiebron voor deze trend en voor het creëren van een weelderig en rijk kleurenpalet. Het palet van deze trend heeft duidelijke wortels in het verleden met koningsblauw, helder rood en klassiek groen. In combinatie met een eigentijdse inrichting en vintage accessoires vormen de kleuren een mooi contrast tussen het heden en het verleden.

Puur
The joy of missing out – “j.o.m.o.” – en het terugbrengen van de essentie in zowel je leven als je interieur, raakt de kern van deze trend. Met een voorkeur voor minder spullen, to-do’s en social media, maar met meer en oprechte aandacht. Met een zacht en helder palet, ronde vormen en een minimalistische inrichting creëer je rust en helderheid in je huis en daarmee in je hoofd.

Kracht
Dit thema wordt gedomineerd door creativiteit en het breken met conventies. Het opnieuw definiëren van jezelf en je omgeving resulteert in andere manieren van leven, zoals het delen van je spullen met anderen en het verweven van werk en woonruimte. Dit zorgt voor een andere manier van het inrichten van je huis: uitgesproken en met veel creativiteit en kracht. In het interieur komt deze trend naar voren door een uitgesproken mix van meubels, vormen en krachtige kleuren zoals groen, geel en oranje.

Natuurlijke Ruimte
Voortgekomen uit de huidige focus op verantwoord en biologisch leven, eten en wonen, heeft deze trend een sterke connectie met de natuur. Zowel in letterlijke zin door het gebruik van de kleur groen op de muur en het neerzetten van planten, als in figuurlijke zin door de keuze voor ‘groene’ ofwel duurzame producten, meubels en voeding. Het kleurenpalet van deze trend gaat verder dan alleen groene natuurtinten en linkt naar natuur in de breedste zin van het woord, met een donkere kleur als nachtblauw die verwijst naar de kosmos en aardse tinten zoals Pandora, wat dit palet een mooi contrast oplevert.

Histor Kleurbedenktijd
Vorig jaar heeft Histor de ´Histor Kleurbedenktijd´ campagne geïntroduceerd, om consumenten te helpen bij het kiezen van de juiste kleur. De campagne was zo succesvol en heeft zoveel mensen geholpen dat deze dit najaar wordt voortgezet. Histor Kleurbedenktijd is perfect voor mensen die graag hun muur willen verven, maar het lastig vinden om de goede kleur te kiezen of zich voor te stellen hoe het er thuis ‘in het echt’ uitziet. Met Histor Kleurbedenktijd kun je een Histor kleur 30 dagen op de proef nemen. Wanneer je net niet helemaal tevreden bent met het resultaat, kun je gratis een nieuwe Histor kleur uitkiezen. Histor biedt hiermee hulp voor én na de verfklus

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist