De beste verf voor buiten

Waar kun je op letten

Nu het langzamerhand weer lente wordt is het een ideaal moment om weer lekker buiten aan de slag te gaan. Hier kan bijvoorbeeld het schilderen van onder andere je schuurtje of kozijnen ook bij horen. Omdat je waarschijnlijk vaker te maken hebt gehad met het verven binnenshuis is natuurlijk de vraag welke materialen en soorten verf je voor buitenshuis het beste kan gebruiken. In dit artikel leggen we je dit allemaal uit!

Om te beginnen zijn er tegenwoordig zijn veel verschillende soorten verf. Voor de muren kan je kan er worden gekozen uit mat, glanzende verf, verf voor hout, verf voor steen, verf voor deuren, plafonds,kozijnen, trappen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Om de beste verf voor buiten te gebruiken moet er rekening worden gehouden met een aantal zaken. Ten eerste is het verstandig om te kiezen voor een verf met een lange levensduur, want hoe langer de verf meegaat hoe minder vaak je hoeft te schilderen. Dit bespaart veel kosten en tijd. Ook is de dekking van de buitenverf belangrijk. Hoe minder lager je nodig hebt voor een goede dekking, hoe sneller de klus is geklaard. 

De glansgraad is ook iets om rekening mee te houden. Een glansgraad geeft aan hoeveel vuilaanhechting een verfsoort heeft. Kijk dus goed welke glansgraad je het beste kan gebruiken voor de klus. Voor buiten wordt altijd aanbevolen om hoogglans te gebruiken. Dit komt omdat deze verf minder vuilaanhechting heeft waardoor er een mooiere uitstraling van het schilderwerk kan worden gerealiseerd. Hoogglans is over het algemeen een sterke verfsoort en daardoor ook beter bestand tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Doordat hoogglans verf ook langer mooi blijft en een langere levensduur heeft is het tevens een meer duurzame verf dan zijdeglans verf. 

De beste verfsoorten geschikt voor buiten

  • Sigma verf: Sigma verf heeft de Facade Topcoat en Siloxan Topcoat in het assortiment welke beide erg geschikt zijn voor buiten verven. de Facade Topcoat is een verf die goed tegen water kan, waterdampdoorlatend en heeft een goede dekking. Een betonnen ondergrond wordt goed beschermd door de carbonatie remmende werking. Ook zorgt deze verf voor een lage vuilaanhechting. De Siloxan Topcoat is een matte muurverf die erg geschikt is voor gevels. De verf is waterdampdoorlatend, heeft een geringe vuilaanhechting en een waterafstotende werking. 
  • Wijzonol verf: Wijzonol verf is geschikt voor de afwerking van steenachtige ondergronden zoals beton, pleister-en metselwerk en plaatmateriaal. Wijzonol is perfect dekkend, sneldrogend en goed reinigbaar. Perfect voor buiten dus!
  • Lucite gevelverf:  Deze verf is erg geschikt voor het verven van gevels maar ook voor het verven van schuren en betonnen wanden. De verf droogt snel en hecht zeer goed. Dankzij de toevoeging van verschillende nieuwe technieken raakt het oppervlak minder snel vervuild doordat regenwater zich niet kan hechten aan deze verf. Ook blijft de verf mooi van kleur en is hij UV- bestendig en waterdampdoorlatend. 

Benodigde materialen
Naast dat je de juiste kwasten en rollers nodig hebt zijn er ook nog andere verfbenodigdheden die niet mogen ontbreken tijdens je verfklus. Denk bijvoorbeeld aan de bakjes om de verf in te doen. Deze zijn onmisbaar als je met een roller werkt. Je zou hierbij ook inzetbakjes kunnen gebruiken. Deze bakjes zijn van plastic en wat minder stevig maar je kan deze in een stevig bakje plaatsen waardoor je sneller kunt wisselen van verf of kleur. 

Ook afplaktape is onmisbaar tijdens het verven. Er zijn verschillende soorten afplaktape verkrijgbaar. Zo zijn er varianten die geschikt voor kwetsbare ondergronden. Hierbij kan worden gekozen uit verschillende breedtes. 

Tot slot is het handig om ook jezelf te beschermen tegen verfspatten. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een afdekzeil of folie en oude kleding.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist