4 verrassende kleurencombinaties

om je woonkamer te verven

Er is weer een nieuw jaar aangebroken, en dit betekent dat er natuurlijk ook weer volop nieuwe trends te zien zijn. Trends op het gebied van wonen en leven, en natuurlijk ook verftrends. Een goed moment om eens even in die nieuwe ontwikkelingen, mogelijkheden en kleurencombinaties te duiken, zodat jij jouw woonkamer op een verrassende manier een make-over kunt geven. 

1. De galerie stijl
Dit is misschien wel de meest spraakmakende kleurencombinatie die op dit moment op verfgebied te zien is: de galerie stijl. Knallende kleuren en harde contrasten sieren de muren in de galerie stijl woning. Je loopt als ware een kunstwerk van Picasso of Mondriaan binnen. Contrasterende kleuren zoals rood, blauw, geel en zwart worden op creatieve manier gecombineerd om zo een opvallend, uniek en toch aangenaam geheel neer te zetten. De basis is over het algemeen helderwit in ral 9010.

2. Spiritueel leven
Bij de kleuren omtrent het ‘spirituele leven’ staat rust en balans centraal. Er worden over het algemeen zachte, warme en aangename kleuren gebruikt vanuit het hele spectrum. Zo kan een zacht beige ontzettend aangenaam zijn, maar doet ook een licht magenta het ontzettend goed. In sommige interieurs zul je zelfs alle kleuren van de chakra’s terugzien! Daarnaast hebben kleuren natuurlijk ook een spirituele invloed op degenen die deze kleuren ontvangt. Zo is geel perfect voor het stimuleren van de geest en groen weer ontzettend goed voor het tot rust brengen van emoties.

3. Rust en natuur
Wil je wat meer rust in je woonkamer creëren? Kies dan voor de kleuren van de natuur. Denk hierbij aan alle elementen: vuur, water, hout, aarde en lucht. Zo kan een woonkamer met een aqua blauwe muur net zo rustgevend zijn als een woonkamer met zacht bruine muren. Probeer deze kleuren natuurlijk ook terug te laten komen in je raamdecoratie, kussens, plaids, tapijten en andere decoratieve items.

4. Industrieel en creatief
Een stoere, industriële interieurstijl vraagt natuurlijk om het gebruik van bepaalde materialen, elementen, kleuren en verfsoorten. En laat er nu net een trend in opkomst zijn wanneer het gaat om duurzaam verven: je kunt nu 100% biologisch afbreekbare krijtbord verf aanschaffen. En deze krijtbord verf past natuurlijk perfect in het creatieve industriële interieur. Super leuk voor de muren in de woonkamer; zo kun je iedere keer weer een nieuwe muurtekening maken, of gewoon een lieve boodschap achterlaten voor de volgende bezoeker van deze ruimte. Naast krijtbord verf zijn andere neutrale kleuren zoals antraciet grijs (ral 7016), gebroken wit (ral 9001) en zwart (ral 9005) ontzettend populair in het industriële interieur. Zelfs koperkleuren kunnen het in sommige inrichtingen ontzettend goed doen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist