Rolsteiger of kamersteiger

wat is het verschil?

We lopen er allemaal wel eens tegen aan: een klus waar je niet goed bij kunt. Het schilderen van je kozijnen op de tweede verdieping of het witten van je plafond. Heb je er wel eens aan gedacht om in zo’n geval een steiger te huren of te kopen? Dat werkt een stuk veiliger en comfortabeler dan balanceren op een ladder of wankel trapje. Ga je kamersteigers kopen of juist rolsteigers? Het is belangrijk dat je de juiste steiger voor de juiste klus inzet. We zetten de verschillen even op een rijtje voor je.

Het grootste verschil tussen beide steigers is de plaats waar ze gebruikt worden. Een rolsteiger is speciaal gemaakt om buiten te gebruiken en een kamersteiger, de naam zegt het al, zet je in voor klussen binnenshuis. Een ander duidelijk verschil zie je in de wielen. Een rolsteiger heken je aan de speciale zwenkwielen met spindel, waarmee ze in hoogt verstelbaar zijn. Dit is uiterst handig, aangezien de ondergrond buiten zelden helemaal egaal zal zijn. Door de wielen in hoogte te verstellen, staat de steiger altijd waterpas en kan je veilig werken. Op een kamersteiger vind je gewone wielen, die niet in hoogte verstelbaar zijn. Een kamersteiger is samengesteld uit een aantal eenvoudige, kant-en-klare delen, die gemakkelijk door een persoon in elkaar gezet kunnen worden. Omdat rolsteigers vaak gebruikt worden voor klussen op grotere hoogten, is de veiligheid een belangrijk aspect. Daarom bestaat deze variant uit meerdere onderdelen, die door minimaal twee personen gemonteerd moeten worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist