Rietdekken

Een arbeidfsintensief ambacht

Het dekken van riet is een echt ambacht. Het is werk wat nog steeds hoofdzakelijk met de handen gedaan wordt. Daardoor is het maken van een rieten dak ook erg arbeidsintensief, elk bosje riet gaat door de handen van de rietdekker. Door de jaren heen hebben hulpmiddelen zoals een lift, heggenschaar en boormachine hun intrede gedaan maar nog steeds is en blijft het vakkundig handwerk. Het rietdekken wordt vooral in de praktijk geleerd, door het jaren te doen en zodoende ervaring op te bouwen.

De Vakfederatie Rietdekkers werkt als brancheorganisatie van rietdekbedrijven met diverse organisaties samen zodat de aangesloten bedrijven zich kunnen blijven aanpassen aan steeds veranderende markten en aan actuele eisen op het gebied van kwaliteit, milieu, arbeidsomstandigheden en technologische vernieuwing. De combinatie van modern ondernemerschap, vakmanschap en klantgerichtheid moet ervoor zorgen dat het ook in de toekomst goed ondernemen en goed werken is in de aangesloten branches. Zodat nóg meer mensen - als ondernemer, werknemer of consument - de weg weten te vinden naar deze ambachtelijke bedrijven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Rietdekkers?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist