Overleef een verbouwing

dankzij deze 5 tips

Heeft u een nieuw huis gekocht of is de huidige inrichting van uw huis toe aan een grote update? Dan is de kans groot dat een verbouwing hoog op de agenda staat. Wanneer u in het verleden nog nooit een huis heeft verbouwd, is de kans echter groot dat u niet precies weet hoe u alles moet aanpakken. Er komen immers veel (onverwachte) zaken kijken bij een verbouwing of renovatie. Wilt u het complete proces probleemloos laten verlopen? Volg dan deze 5 essentiële verbouwtips!

1. Zorg voor een goede voorbereiding
Iedereen die al eens een woningverbouwing heeft ‘overleefd’ weet dat een goede voorbereiding belangrijk is. Vooraf is het verstandig om diverse zaken te regelen. Een van de eerste dingen die u bijvoorbeeld moet bedenken, is of het huis volledig bewoon- en leefbaar is tijdens de verbouwperiode. Een douche die een week niet gebruikt kan worden, meubels die niet in de kamer staan of een huis zonder keuken: het maakt het allemaal lastig om alledaagse activiteiten uit te voeren in uw huis.
In sommige gevallen kunt u bijvoorbeeld koken op een draagbaar gasstel of de afwas doen in de achtertuin. In andere gevallen zult u juist op bezoek moeten bij de buren of familieleden voor bepaalde basisbenodigdheden. Regel daarom vooraf altijd adressen waar u (indien nodig) terecht kunt om te wassen, slapen, eten en drinken.

2. Maak een planning
Het maken van een planning zorgt voor structuur en overzicht tijdens een verbouwing. Om te beginnen is het van belang dat de tijdsplanning realistisch en haalbaar is. Houd tijdens het maken van de planning bovendien rekening met onvoorziene situaties. Het gebeurt regelmatig dat een onderdeel een wekenlange levertijd heeft of er (kleine) mankementen aan het licht komt tijdens de verbouwing. Door hier vooraf rekening mee te houden voorkomt u mogelijke frustraties.
Maak bovendien altijd een budgettaire planning. Het vooraf dromen over een fraaie keuken én badkamer én inloopkast is natuurlijk ontzettend leuk. Maar past het allemaal wel binnen het budget? Door onverwachte omstandigheden kan een verbouwing soms flink in de kosten lopen. Houd daarom tijdens het maken van een budgettaire planning altijd rekening met onvoorziene kosten. Dankzij deze buffer kunnen alle werkzaamheden worden afgerond zonder in te leveren op de kwaliteit.

3. Energiebesparing heeft de toekomst
Het besparen van energie speelt een steeds grotere rol tijdens het bouwen en verbouwen van huizen. Nieuwbouwwoningen worden bijvoorbeeld bijna standaard gasloos opgeleverd en zonnepanelen worden bijna altijd op het dak geplaatst. Verwerk zaken zoals een inductiekookplaat, energiebesparende G4 LED ampen en een goede isolering tegenwoordig daarom standaard in uw verbouwplannen. Zo bent u toekomstgericht bezig en voorkomt u dat u in de nabije toekomst wederom een complete verbouwing hoeft mee te maken.

4. Professionals inschakelen
Bijna iedereen heeft een oom die wel ‘een beetje’ kan schilderen en een goede vriend die ‘aardig’ een vloer kan plaatsen. Voor een grote verbouwing raden wij echter zeker aan om gebruik te maken van professionals. Niet alleen zorgen vakmannen ervoor dat verbouwingswerkzaamheden perfect worden afgerond. In de meeste gevallen gebeurt dit ook nog eens (ruim) binnen de afgesproken deadline.

5. Gebruik hoogwaardig materiaal
Houd als laatste vooraf altijd rekening met al het materiaal dat wordt gebruikt tijdens de verbouwing. Plaatst u bijvoorbeeld een compleet nieuwe keuken, vloer of badkamer? Dan raden wij logischerwijs aan om niet te besparen op de kwaliteit. Niet alleen hebben hoogwaardige materialen zoals een granieten keukenblad of topkwaliteit PVC een mooiere uitstraling. Ze zijn bovendien veel slijtvaster en gaan vaak jaren langer mee.

Maar ook het materiaal en gereedschap dat tijdens de verbouwing wordt gebruikt is van belang. Wanneer professionals worden ingeschakeld is meestal niet nodig, maar in andere gevallen zult u zelf verbouwingmateriaal moeten inkopen voor de verbouwing. Werklampen, schroevendraaiers en boormachines zijn basismaterialen die tijdens bijna iedere verbouwing nodig zijn. Door ook hier te kiezen voor hoogwaardig materiaal voorkomt u onveilige situaties en bent u ervan verzekerd dat werkzaamheden correct uitgevoerd kunnen worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist