Monier dakpannen

Oude betondakpan kostenneutraal hergebruikt

Sinds kort kunnen betondakpannen hergebruikt worden als zandvervangend granulaat bij de productie van nieuw beton. Deze nieuwe recyclingmethode is recent ontwikkeld door dakpannenproducent Monier. Met een aantal recyclers zijn afspraken gemaakt en er zijn ook al concrete projectervaringen. Het leidt tot vermindering van grondstofgebruik met gegarandeerde kwaliteit en hergebruik. Aantrekkelijk is tevens dat deze methode kostenneutraal is.Monier heeft een analyse gemaakt van de betonnen dakpannen op de Nederlandse daken en ontwikkelde samen met recycler Baetsen een methode om ze te hergebruiken. Inmiddels is een netwerk van verwerkers opgezet die oude dakpannen apart houden en de logistiek regelen voor transport naar recyclingbedrijven met wie hierover afspraken zijn gemaakt. Deze verwerkers zijn lid van de Stichting Dakmeester en dragen ook het predikaat Dakmeester. Zij geven een schriftelijke garantie dat de geproduceerde granulaten van gecertificeerde kwaliteit zijn en gebruikt zullen worden in nieuw beton als zandvervanger.

Gunstige milieuprestaties
De betondakpannen van Monier lieten al opvallende milieuprestaties zien, deze nieuw ontwikkelde methode sluit daarop naadloos aan. Betondakpannen leveren namelijk tot 80% minder CO2-emissie op dan andere dakbedekkingen. Bovendien neemt dit type pannen 15 à 20% van de bij productie ontstane emissie zelf weer op en wordt minder energie gebruikt dan bij de productie van keramische dakpannen.

Renovatie Hoofddorp
Eerste ervaringen met dit nieuwe concept deed Monier reeds op bij een renovatieproject in Hoofddorp voor opdrachtgever Ymere. In de wijk Graan voor Visch zijn de betondakpannen van 220 woningen gerecycled, in samenwerking met Baetsen, aannemer Logchies en dakdekkingsbedrijf Patina Hellende Daken.

Over Monier
Monier behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van dakproducten. De Nederlandse organisatie heeft een verkoopkantoor in Montfoort en productielocaties in het zuiden en westen van het land waar vrijwel de gehele productie voor Nederland wordt gemaakt. Het bedrijf biedt een breed assortiment van keramische en betondakpannen. Daarnaast levert Monier een uitgebreid assortiment daksysteemcomponenten, dat alle functies van het dak op technisch verantwoorde wijze ondersteunt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist