Marotte

Design by Marotte


De esthetische en functionele kwaliteiten van DuPont™ Corian® zijn de inspiratiebron geweest voor een fenomenaal aantal creatieve toepassingen (sinds zijn uitvinding veertig jaar geleden) door de research- en ontwikkelingslaboratoria van DuPont. Onlangs lanceerde het Franse bedrijf Marotte, welbekend door zijn unieke knowhow in het ontwerpen en ontwikkelen van decoratieve houtpanelen, ‘Design by Marotte’, een nieuwe collectie decoratieve panelen gemaakt van Corian® in samenwerking met DuPont.

 

Marottes expertise in bewerkingstechnieken en sculptuur, toegepast op de exclusieve eigenschappen en de veelzijdigheid van Corian®, laat de onderneming toe innoverende driedimensionale effecten te creëren die nieuwe perspectieven openen in architectuurdesign en interieurinrichting. De ‘Design by Marotte’ collectie bestaat uit zeven decoratieve panelen in drie basislijnen (Thalweg, Drop en Zen Wave), allemaal uitgevoerd op een MDF-drager waarop een CNC-gesculpteerd Corian®-blad is bevestigd.

 

 

Thalweg (linksboven) roept met het lichtspel van zijn natuurlijke reliëf de duinen van de Sahara op. Beschikbaar in drie dessins, waaronder een nieuwkomer afgeleid van de bestseller in hout van Marotte. Met zijn onregelmatig gesneden groeven is dit paneel aangewezen voor wandbekleding, meubilair en deuren. De twee andere uitvoeringen bieden nieuwe visuele effecten dankzij Corian® dat ook een nieuwe zachtheid uitstraalt. Eén is afgestemd op wandbekleding, meubilair en deuren, de andere met fijnere groeven is meer geschikt voor kleinere oppervlakten.

 

Drop (rechtsboven), met een grafische honingraatstructuur, bestaat in twee dessins: één met zeer fijne uitsnijdingen om accenten te leggen of voor klein meubilair, de andere is sterk grafisch en zeer geschikt voor designtoepassingen.

   

Zen Wave (linksonder), oceaan van vrede en licht. Prachtig gesculpteerde panelen die de uitstraling van een wateroppervlak oproepen met rustgevende golven. Twee dessins, waaronder één met houtfineer (wengé, eik of kers) voor een spectaculair diepte-effect.

 

Zen Wave Wave (rechtsonder) is ook beschikbaar in een dessin met houtfineer (wengé, eik of  kers) voor een spectaculair diepte-effect.

 

Alle panelen kunnen eenvoudig worden gebruikt en geïnstalleerd met gebruikelijke bevestigingstechnieken of klemmen op het paneel die vastklikken in een rails op de wand. Met dit laatste systeem kunnen panelen makkelijk worden verwijderd.

Kijk voor meer informatie op: www.marotte.fr

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist