Kunststof vensterbanken plaatsen?

Zo doe je dat!

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof vensterbanken. Vensterbanken van dit materiaal hebben niet alleen een lange levensduur, maar zijn ook goedkoper dan natuurstenen vensterbanken. Heb je een eigen huis? Dan wil je mogelijk ook wel met kunststof vensterbanken gaan plaatsen. In deze tekst vertellen wij je alvast hoe je dat doet.

Neem de maten op
Voordat je aan de slag kunt met het plaatsen van kunststof vensterbanken, moet je eerst de maten opnemen. Zit er een radiator onder één of meerdere ramen? Zorg er dan voor dat de vensterbank deze in zijn geheel afdekt. Als er verschil zit in de breedte van de radiatoren neem je altijd de breedste radiator als uitgangspunt voor de dieptemaat van een kunststof vensterbank.

Naast de breedte moet je ook de lengtemaat van een vensterbank bepalen. Een vensterbank kan even groot zijn als de dagmaat van een kozijn, maar dit hoeft niet. Sommige mensen vinden het mooi als de vensterbank net iets groter is. Is de vensterbank langer dan de dagmaat? Dan moet je niet vergeten dat deze oren krijgt aan de zijkant. Hiermee geef je de vensterbanken een nette en strakke uitstraling.

Zaag het materiaal op lengte
Zodra je de maatvoering voor de vensterbanken bepaald hebt, kun je beginnen met het op maat zagen van het materiaal. Houd hierbij altijd rekening met eventuele uitzetting van het materiaal. Of het materiaal ook daadwerkelijk uitzet, hangt af van het product dat je gebruikt. Zoek eerst uit of en in hoeverre het product uitzet voordat je de vensterbank monteert. In dat geval kun je namelijk bepalen hoeveel ruimte je bij de aansluiting op de dag over moet houden aan beide zijden. Voor een strakke afwerking kit je de naden na de montage af met een flexibele kit. Het materiaal kan op deze manier uitzetten zonder dat dit gevolgen heeft voor de vensterbank.

Monteer de kunststof vensterbanken
Als je het kunststof voor de vensterbanken op maat hebt gezaagd, kan het monteren beginnen. Vaak wordt een vensterbank van kunststof verlijmd op de muur of wand. Stem de verlijming altijd af op het type ondergrond waarop je de vensterbanken monteert. Gaat het om een renovatie? Dan kun je overzetvensterbanken over de oude vensterbanken heen plaatsen.

Kunststof vensterbanken kopen
Ben je overtuigd van de voordelen van kunststof vensterbanken? Dan wil je hier voortaan zelf misschien ook wel mee gaan werken. Je moet in dat geval wel weten waar je ze kunt kopen. Je kunt hiervoor onder meer terecht bij  https://www.heering.eu/vensterbanken/ Hier vind je kunststof vensterbanken van verschillende merken en in diverse uitstralingen. Deze vensterbanken zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist