Kunststof dakkapel

De voor- en nadelen

Waarom mensen kiezen voor een kunststof dakkapel? Dat kan meerdere redenen hebben. Zo heeft een dakkapel van kunststof meestal geen onderhoud nodig, gaat hij langer mee en is deze over het algemeen niet duurder dan een reguliere dakkapel.

Onderhoud
Kunststof heeft weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat het materiaal af en toe schoongemaakt wordt. Ook moet een paar keer per jaar gecontroleerd worden of alles nog goed vastzit. Buiten dat hoeft er weinig aan kunststof dakkapellen te gebeuren, in tegenstelling tot sommige andere materialen. Dit zal voor veel woningbezitters een uitkomst zijn. Met name mensen die liever niet teveel tijd aan onderhoud kwijt willen zijn.

Prijs
Is een kunststof kapel dan echt goedkoper? In veel gevallen wel ja. Wie wat onderzoek doet ziet dat de prijzen zo’n 10% lager liggen dan bij de houten variant. In de meeste gevallen zijn houten dakkapellen dus flink wat duurder. In dit opzicht is een kunststof dakkapel dus een veel betere keuze.

Daarnaast zitten er nog andere kostenvoordelen aan het gebruik van kunststof. Een houten dakkapel moet namelijk eens in de zoveel tijd geschilderd worden, bij kunststof is dit minder aan de orde. Wederom een goede reden om voor kunststof te kiezen.

Nadelen

Een eventueel nadeel kan zijn dat een kunststof dakkapel soms wat lastiger te reparen valt bij schade.

Daarnaast vinden mensen de uitstraling soms net niet authentiek genoeg. Al worden de kunststof dakkapellen steeds beter en zijn ze tegenwoordig in veel gevallen niet van hout te onderscheiden.

Aanschaf
Bij de aanschaf een kunststof dakkapel is het belangrijk om vooraf een goede offerte te maken. Daarnaast moet men ook niet vergeten welke andere uitgaven er nog bij de verbouwing komen kijken. Veel mensen willen bijvoorbeeld in de toekomst ook nog zonnepanelen aanleggen, wat natuurlijk ook geld kost. Weet dus wat de zonnepalen kosten voordat je een dakkapel laat aanleggen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist