Kunststof als bouwmateriaal

geeft je huis een mooie uitstraling

Kunststof wordt steeds vaker gebruikt als bouwmateriaal in en rondom huis. Dat is niet zo verwonderlijk want het materiaal heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Maar wat is kunststof nu eigenlijk? Kunststof is geen natuurlijk materiaal, maar wordt door middel van een chemisch procedé ontwikkeld. Er zijn drie verschillende soorten kunststof: thermoplasten, thermoharders en elastomeren. Een thermoplast is een kunststofsoort die smelt bij verhitting, terwijl thermoharders juist hard blijven wanneer deze worden verhit. Elastomeren zijn, zoals de naam het al zegt, elastische kunststoffen.

Hoe beter een product bestand is tegen oxidatie, hoe duurzamer het is. Dit is bij het bouwen een belangrijk gegeven. De gebruikte materialen moeten ook hun sterkte behouden als ze jarenlang blootgesteld worden aan regen en wind. Kunststof is om die reden een perfect bouwmateriaal. Kunststof platen en buizen zijn na tientallen jaren nog net zo sterk als nieuwe exemplaren. Een ander voordeel van kunststof is de flexibiliteit. Het materiaal laat zich heel gemakkelijk in allerlei vormen verwerken. Bovendien is kunststof in vrijwel iedere kleur te produceren, waardoor er nauwelijks beperkingen om het als bouwmateriaal te gebruiken. De isolerende eigenschappen van kunststof, zorgen er voor dat bijvoorbeeld kunststof ramen en deuren zowel de kou als lawaai buiten houden.

Dankzij de moderne productiemethoden is kunststof vaak niet meer van andere materialen te onderscheiden. Neem bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Deze zien er tegenwoordig net zo goed uit als de houten variant!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist