kortsluiting in huis

hoe kan je dit voorkomen

Een kortsluiting vormt voor veel woningbezitters een ergernis. Dit is niet voor niets! Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn, om de bron van een kortsluiting te achterhalen. Daarbij kun je als gevolg van de kortsluiting niet langer gebruik maken van stroom in huis. In het ergste geval resulteert een kortsluiting zelfs in een brand! Reden genoeg om de kans op kortsluitingen binnen je woning zo goed mogelijk te minimaliseren. Er zijn verschillende manieren, om deze kans te verkleinen. In dit artikel bespreken we samen met een elektricien uit Haarlem, welke manieren dat zijn.

De elektricien raadt woningbezitters aan om altijd eerst te controleren, of er sprake is van een kortsluiting. Een stroomstoring in huis kan immers ook veroorzaakt worden door een probleem met het elektriciteitskastje in je wijk. In zo’n situatie dient de netbeheerder voor een oplossing te zorgen.

Laat elektriciteitskabels door een elektricien aanleggen
Een van de mogelijkheden om een kortsluiting in huis te voorkomen, is het laten aanleggen van elektriciteitskabels door een elektricien. Hoewel deze klus mogelijk relatief eenvoudig zelf uit te voeren lijkt te zijn, is het tegendeel vaak waar. Als kabels bijvoorbeeld te dicht tegen elkaar of op scherpe voorwerpen worden gelegd, kan er schade aan de kabels ontstaan. Op het moment dat de binnenzijde van beide kabels met elkaar in contact komen, resulteert dit in een kortsluiting. Het vervangen van de kabels is noodzakelijk, om de kortsluiting op te kunnen lossen. Door deze klus aan een elektricien over te laten, is de kans op een kortsluiting zeer klein.

Vervang oude elektrische apparaten eens in de zoveel jaar
Naast het laten aanleggen van elektriciteitskabels, kan het verstandig zijn om elektrische apparaten eens in de zoveel jaar te laten vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een oude waterkoker, een oud koffiezetapparaat, enzovoorts. Je kunt een kortsluiting in dergelijke apparaten zelf opsporen. Dit doe je door alle elektrische apparaten uit het stopcontact te halen en de gesprongen stop in de meterkast te vervangen. Vervolgens schakel je de apparaten stuk voor stuk in, om te zien bij welk apparaat de stop uit de meterkast springt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist