Klustips

Hoe lijm je EPDM vast op de dakgoot?

In Nederland vind je op bijna ieder huis een zinken dakgoot. Zeker wanneer het huis wat ouder wordt is de kans op een zinken dakgoot enorm groot. Na verloop van tijd begint het zink minder te worden, wat leidt tot roest, slijtage en scheuren. De beste manier om de dakgoot vervolgens de repareren is het lijmen van EPDM dakbedekking op de zinken dakgoot. Hoe deze klus in zijn werk gaat lees je in dit artikel.

EPDM dakbedekking
Hoewel er voor het repareren van de dakgoot verschillende materialen beschikbaar zijn, wordt EPDM dakbedekking gezien als het beste materiaal. Dit komt doordat het materiaal een aantal unieke eigenschappen met elkaar combineert, zodat de andere materialen niet in de buurt komen van het rubbersoort. Zo is EPDM niet alleen waterdicht en winddicht, maar ook wortelvast. Als extra voordelen is het vrijwel onderhoudsvrij en heeft het een uitzonderlijk lange levensduur van ongeveer 50 jaar! Binnen EPDM heb je de keuze uit twee soorten. Het Europose EPDM is dikker dan de Amerikaanse variant en biedt daardoor een betere bescherming.

Hoe lijm je EPDM op een dakgoot?
Bij het zelf vastlijmen van EPDM op de dakgoot is het van groot belang dat de diverse stappen zorgvuldig worden afgewerkt. Allereerst maak je de dakgoot zorgvuldig schoon en leg je de EPDM folie op het gedeelte wat beschadigd is. Vervolgens bevestig je het folie met contactlijm vast aan de dakgoot. Dit doe je door de lijm zowel aan de brengen op de onderzijde van het EPDM als op het zink van de goot. Voor het optimale resultaat wordt het geadviseerd om de EPDM stroken in kleine stukjes vast te maken. Dit is makkelijker, maar ook secuurder. Voor de hele klus is het handig om gebruik te maken van een EPDM pakket, zodat je alles benodigdheden in huis hebt.

Wanneer kun je EPDM lijmen op een dakgoot?
Het lijmen van EPDM op een zinken dakgoot is niet altijd mogelijk. Soms kan het voorkomen dat een dakgoot al zo beschadigd is, dat deze vervangen moet worden. Wanneer dit het geval is kun je overigens wel de nieuwe dakgoot een extra bescherming geven met EPDM dakbedekking. Maar in de meeste gevallen is het wel gewoon mogelijk om de dakgoot te herstellen met EPDM. Met een renovatie met EPDM bespaar je veel geld, omdat het goedkoper is dan het aanbrengen van een volledig nieuwe dakgoot.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist