Jouw verbouwing op rolletjes

laten verlopen

Verbouwingen gaan gepaard met stress. Dat is nou eenmaal hoe ze bekend staand. Je hebt last van minder wooncomfort, rommel, herrie en werklui over de vloer. Vervelende en storende factoren waar helaas geen ontkomen aan is. Om ervoor te zorgen dat deze zorgen ze veel mogelijk beperkt blijven lees je in deze blog ons stappenplan om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je klaar voor een vlotte verbouwing met zo min mogelijk stress?

Tip 1: Zet je wensen op papier
Voordat je rigoureus van start gaat met een verbouwing is het van belang dat je precies weet wat jouw wensen zijn. Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar bij veel mensen blijven de ideeën alleen in het hoofd spoken en dat kan lastig uitleggen zijn aan een aannemer. Dus wat moet er absoluut gebouwd of verbouwd worden in huis en waar twijfel je nog over? Visualiseren aan de hand van een moodboard is een goede optie. Hier kun je de algehele interieurstijl vangen en vanuit concrete plannen maken.

Tip 2: Beter een goede aannemer dan een verre vriend
Ben jij in de gelegenheid om zelf een deel van het project te kunnen uitvoeren? Lucky you, dat scheelt namelijk heel veel geld! Toch is het vaak niet mogelijk om de volledige verbouwing zelf uit te voeren. Maar niet getreurd, daar zijn genoeg aannemers te vinden. En een goede aannemer, die heb je nodig! Het verstandig om in jouw netwerk te vragen of mensen prettige ervaringen hebben gehad en is het gunstig om even de reviews te controleren. Als je verzekerd bent van een betrouwbaar aannemersbedrijf en jij duidelijke instructies voor ze hebt, staan jullie ongetwijfeld aan de voet van een mooie samenwerking.

Tip 3: Fix het financiële plaatje
De verbouwing van een huis is nooit goedkoop. Het is bij een dure klus als deze dus belangrijk om inzicht te hebben in de totale kosten en hoe deze is opgedeeld. Zorg dus dat alle uitgaven overzichtelijk zijn en bekijk per investeringen of je het je geld waard vindt. 

De misvatting van mensen is dat een verbouwing vaak tot een veel hogere woningwaarde leidt. Helaas, maar meestal werkt dat niet zo. Een keuken of badkamer zijn namelijk zo smaakgevoelig dat de volgende bewoners vaak snel een nieuwe keuken of badkamer plaatsen. Een degelijke houten vloer, een nieuwe dakkapel of uitbouw zijn vaak wél winstgevend. Het is ook heel verstandig om te werken met een potje voor onvoorziene uitgaven. Onvoorziene uitgaven zijn namelijk bijna onvermijdelijk tijdens een verbouwing. Het zou dan ook zonde zijn als deze kosten de rest van de verbouwing zouden vertragen. 

Tip 4: Ruimte in huis, ruimte in het hoofd
Zijn alle voorbereidingen getroffen? Dan kun je bijna beginnen met verbouwen. Voordat dit kan is het alleen wel van belang dat je het huis goed opruimt. Kluswerkzaamheden nemen namelijk veel ruimte in beslag en het zou zonde zijn als al het stof jouw spullen vervuilt. Stel je voor dat je meubels beschadigen of onder de verfspetters komen te zitten. Da moeten we niet hebben! 

We raden het daarom aan om je meubels op te slaan in een inboedel opslag. Hierin kun je al jouw meubels en andere kostbare spullen in opslaan. Een opslagruimte huren is een kleine moeite. De meeste verhuurders zijn flexibel in huurperiodes. Zo kun je vaak precies voor de maanden huren wanneer er verbouwd wordt. En duurt de verbouwing langer? Geen probleem, want verlengen kan meestal met hetzelfde gemak.

Heb jij al zin in de verbouwing? We hopen het na het lezen van de bovenstaande tips wel. Een goede voorbereiding is het halve werk en bij verbouwingen al helemaal. Succes!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist