Je woonkamer verbouwen:

6 praktische tips

Je hebt van die momenten dat je het gewoon even helemaal anders wilt. Zeker de woonkamer is een ruimte in huis die vaak aangepast wordt. Een nieuwe interieurstijl, een modern bankstel of gewoon de hele ruimte even anders ingericht. Het gebeurt dan ook meer dan eens dat de woonkamer een flinke verbouwing ondergaat. Staat er ook bij jullie een verbouwing aan de woonkamer op de planning? Dan maken deze praktische tips het gegarandeerd een stuk makkelijker!

1. Begin met een goede inboedelverzekering
Een goede inboedelverzekering is altijd belangrijk, maar zeker wanneer er een grote verbouwing op de planning staat. Met de inboedelverzekering van Centraal Beheer weet je zeker dat je een goede dekking hebt; ook tijdens de verbouwing. Neem wel altijd even contact op met de verzekeraar om alles door te spreken; wordt schade bijvoorbeeld ook vergoed wanneer je een pot verf over het nieuwe bankstel laat vallen?

2. Het denkwerk gebeurt vooraf
Breng vooraf al je wensen en behoeften duidelijk in kaart en maak eventueel een moodboard om alle stijlen die jij interessant vindt op vast te leggen. Al het denkwerk gebeurt namelijk vooraf. Aan de hand van dit moodboard kun je vervolgens aan het verbouwen, en later aan het inrichten gaan.

3. Kijken en vergelijken
Doe dan ook voldoende inspiratie op voordat je daadwerkelijke beslissingen maakt. Iedere woonwinkel heeft weer een ander assortiment dat je kan inspireren tot een specifiek design. Probeer zo zeker mogelijk te zijn van je keuze door eerst alle mogelijkheden de revue te laten passeren 

4. Maak een lichtplan
Bij een verbouwing hoort een nieuwe uitstraling, en dus ook een nieuw lichtplan. Door vooraf je lichtplan op te stellen heb je de mogelijkheid om tijdens de verbouwing extra mogelijkheden te creëren voor nieuwe verlichtingspunten. Wordt er bijvoorbeeld een uitbouw geplaatst of wordt de raambreedte aangepast? Dan is de kans groot dat de huidige verlichting zijn functionaliteit verliest.

5. Een nieuwe interieurstijl
Een nieuwe woonkamer betekent een nieuwe interieurstijl. Loop eens door je woning heen en noteer al je favoriete items. Breng het lijstje vervolgens samen en kijk welke kleuren, stijlen en materialen hier het meeste in voorkomen. Ben je bijvoorbeeld groot fan van natuurlijke materialen zoals hout? Dan is een landelijke inrichting ideaal voor je nieuwe woonkamer.

6. Maak een goede planning
Een goede verbouwing staat of valt met het maken van een juiste planning. Zorg dat alle materialen, gereedschappen en andere hulpmiddelen op tijd aanwezig zijn. Schakel de hulp in van familie en vrienden en zorg dat iedereen op de hoogte is van de wensen voor het eindresultaat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist