Je woning verbouwen?

Waar moet je aan denken

Ben je binnenkort van plan om je huis te verbouwen? Of ken je iemand die dit van plan is? En weet jij of die persoon nog niet zo goed waar je moet beginnen? Dan kunnen de tips in dit artikel hier zeker bij helpen. Bij het verbouwen van een woning zijn er namelijk een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Wij hebben een aantal van deze zaken voor je op een rijtje gezet.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Voordat het huis wordt verbouwd, is het goed om te weten wat er precies verbouwt moet worden en hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. Maak een overzicht met alles wat er verbouwt moet worden. Inspiratie kan opgedaan worden door een moodboard te maken, naar een woonbeurs te gaan of door woonprogramma’s op televisie te kijken. Maak van elke kamer een tekening met de nieuwe indeling. Op deze manier is het in één keer duidelijk hoe de kamers er uit komen te zien.

Stel een begroting op
Omdat een verbouwing veel kosten met zich mee brengt is het verstandig om aan het begin een begroting op te stellen. Breng alle kosten in kaart en maak op basis hiervan een budget. Houd altijd rekening met extra kosten. Het kan voorkomen dat de verbouwing langer duurt dan gepland en hierdoor de kosten hoger uitvallen.

Houd rekening met eventuele vergunningen en regelgeving
Wanneer je woont in een huurhuis dan zijn er regels verbonden aan het verbouwen van een woning. Er zal altijd toestemming gevraagd moeten worden aan de woningbouwvereniging. Zij bepalen dan of het huis verbouwt mag worden of niet. Kies je er voor om na een aantal jaar te gaan verhuizen dan bepaalt de woningbouw of het huis weer verbouwd moet worden naar de originele staat. Denk daarom goed na over het verbouwen van een huurhuis.

Bij de verbouwing van een koophuis is in principe alles toegestaan omdat het jouw eigen huis is. Wel moet er rekening gehouden worden met eventuele vergunningen en regelgeving van de gemeente waar je woont. Het is daarom een goed idee om je woonwensen door te geven aan de gemeente. Dan kunnen zij aangeven of de verbouwing voldoet aan de hedendaagse regelgeving.

Zelf verbouwen of hulp inschakelen?
Een woning verbouwen kan ontzettend veel werk geven. Wanneer je al ervaring hebt kan je ervoor kiezen om zelf te gaan verbouwen. Het is dan belangrijk om speciale werkkleding, handschoenen en een werkbril aan te schaffen.

Bij een grote verbouwing is het toch handig om hulp in te schakelen van een aannemer. Hij/zij heeft veel ervaring met het verbouwen van een huis en heeft waarschijnlijk een gespecialiseerd team die de verbouwing in orde kunnen maken. Bij het uitkiezen van een aannemer is het belangrijk dat er gekeken wordt naar wensen van de verbouwing. Het kan voorkomen dat een aannemer niet kan voldoen aan de eisen die je stelt. Verder levert het goedkoopste bedrijf niet altijd de beste kwaliteit. En bij een verbouwing gaat het natuurlijk er wel om dat de woning in één keer goed verbouwd is en niet dat er achteraf dingen opnieuw gedaan moeten worden. Daarnaast zullen de bouwvakkers vrijwel elke dag in het huis rondlopen. Het is daarom fijn als er een klik is met het bedrijf en de bouwvakkers en dat jullie op één lijn zitten.

De verbouwing van een huis kan voor een stressvolle periode zorgen. Wees daarom goed voorbereid op wat er gaat en kan gebeuren tijdens de verbouwing. Wil je graag je huis verbouwen maar ben je nog niet zeker over hoe je het moet aanpakken? Zoek dan tips op over het verbouwen van je huis.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist