Je kelder waterdicht maken

Voorkom wateroverlast

Niets is zo vervelend als watervoerlast in je kelder Een lekkende kan je niet gebruiken om je spullen of voorraad op te slaan en dat leidt vaak tot ergernis en overlast. Er ontstaat een muffe en vochtige lucht en op den duur komt schimmelvorming voor. Bovendien heeft een kelderlekkage nadelige gevolgen voor je energiekosten en zelfs je gezondheid. Daarom is het van groot belang om zo snel mogelijk de oorzaak van de lekkage te achterhalen. Zodra je dit weet, kan je maatregelen nemen om je kelder waterdicht te maken. We zetten wat oorzaken en oplossingen op een rijtje voor je.

Je kelder waterdicht maken is goed te doen, maar dan is het wel belangrijk om de oorzaken van de kelderlekkage te achterhalen. Een van de meest voorkomende oorzaken is veel regen, waardoor een hoge grondwaterstand ontstaat. Doordat de riolering de grote hoeveelheid water niet aan kan, kan je kelder vol water lopen. Uiteraard heb je geen invloed op de hoeveelheid neerslag die valt. Dit zelfde geldt voor de grondwaterstand. Door je kelder waterdicht te maken, voorkom je een hoop ellende.

Ieder probleem een specifieke aanpak
Ook een slechte staat van de wanden of fouten tijdens de bouw kunnen zorgen voor water in je kelder. Een veel voorkomende fout is het bouwen met kalkzandsteen. Deze steensoort is poreus, waardoor het water gemakkelijk naar binnen loopt. Bovendien slijten bouwmaterialen na verloop van tijd. Versleten voegen of poreuze wanden kunnen ook zorgen voor kelderlekkage. Bovendien kan de aansluiting tussen de wand en de vloer na verloop van tijd verzwakt raken, waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Allemaal zaken die gemakkelijk te ondervangen zijn. Schakel hiervoor wel een professionele en betrouwbare partner in. Elk waterprobleem vraagt om een andere aanpak en specifieke behandeling. Kies daarom altijd voor een bedrijf met de expertise, ervaring, kennis en materialen in huis om ieder probleem op te lossen.

Ventileren
Een slechte ventilatie is eigenlijk geen oorzaak van een lekkage in de kelder, maar is wel een essentieel onderdeel voor een droge kelder. Met een slechte ventilatie ontstaat er condens in de kelder. Condens kan door de slechte ventilatie de kelder niet verlaten, wat leidt tot vochtplekken en schimmelplekken op de muren. Uiteindelijk kan dit resulteren in een grote zwamplaag. Dit is slecht voor zowel de staat van de muren als voor je eigen gezondheid. Dit vocht in muur behandelen is daarom zeer belangrijk om te doen. Door je kelder goed te ventileren, ben je vochtplekken snel voor.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist